ПОХОВАНЕ БАНАНЕ: Најбољи рецепт за посластицу очаравајућег укуса
ПОХОВАНЕ банане су једна од омиљенијих посластица која се наручује у азијским ресторанима.
Међутим, рецепт за њих је изузетно једноставан, те га можете испробати и сами код куће.
Састојци:
- 6 банана
- оштро брашно 2,50 шоље
- шећер 2 кашике
- прашак за пециво 3 кашичице
- густин 2 кашичице
- со 0,25 кашичице
- вода 2 шоље
- уље 3 шоље
Припрема:
Ољуштите банане и насецкајте их на 4 дела. У великој чинији измешајте брашно, шећер, прашак за пециво, густин и со. Додајте воду. Треба да добијете густо, глатко тесто. Ако је потребно додајте више од 2 шоље воде. Загрејте уље у непријањајући тигањ на средње јакој ватри, уље треба да постигне температуру од 175 степени. Комаде банане умачите у тесто, један по један, пустите да се с њих оцеди вишак теста те их пажљиво убаците у врело уље. Пазите да банане не дотакну дно тигања, како не би загореле и/или се залепиле за дно. Тигањ немојте да претрпате - треба да буде довољно уља да сви комади банане могу да плутају у уљу. Пржите док тесто не порумени , извадите из уља и ставите на убрус како би се упио вишак масноће. Прелијте медом, сосом од чоколаде, карамелом... Или послужите уз сладолед од ваниле.
(Superrecepti/ženablic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈОГУРТ СА КАЈСИЈАМА: Прелива се сирупом, а толико је сочан да ћете тражити репете
05. 06. 2024. у 17:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ОРАСИМА И МЛЕКОМ: Слатки укус детињства
04. 06. 2024. у 15:12
ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)