КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Новости онлине

15. 07. 2024. у 13:00

Крем од лимуна се брзо прави, а када се охлади, изгледа попут сладоледа.

КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 лимуна
  • 100 г шећера
  • 30 г кукурузног скроба
  • 250 мл слатке павлаке, расхлађене

Припрема:

Да бисте направили крем од лимуна, исцедите сок из сва три лимуна и сипајте у шерпу. Убаците шећер и кукурузни скроб и добро промешајте. Кувајте док смеса не постане густа. Након тога смесу пребаците у стаклену чинију, прекријте најлонском фолијом и охладите у фрижидеру.

У другу чинију сипајте расхлађену слатку павлаку и мутите миксером док се не формира густа маса. Извадите смесу са лимуном из фрижидера и њу измутите миксером па помешајте са умућеном слатком павлаком и мутите миксером. Убаците умућену смесу у кесу за украшавање и исцедите у мале чаше. Охладите у фрижидеру и сервирајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА: Сачувајмо равнотежу између развоја и заштите природе