КРЕМ ОД ЛИМУНА: Освежавајућа посластица која ће вас одушевити
Крем од лимуна се брзо прави, а када се охлади, изгледа попут сладоледа.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 лимуна
- 100 г шећера
- 30 г кукурузног скроба
- 250 мл слатке павлаке, расхлађене
Припрема:
Да бисте направили крем од лимуна, исцедите сок из сва три лимуна и сипајте у шерпу. Убаците шећер и кукурузни скроб и добро промешајте. Кувајте док смеса не постане густа. Након тога смесу пребаците у стаклену чинију, прекријте најлонском фолијом и охладите у фрижидеру.
У другу чинију сипајте расхлађену слатку павлаку и мутите миксером док се не формира густа маса. Извадите смесу са лимуном из фрижидера и њу измутите миксером па помешајте са умућеном слатком павлаком и мутите миксером. Убаците умућену смесу у кесу за украшавање и исцедите у мале чаше. Охладите у фрижидеру и сервирајте.
(stvar ukusa)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)