СНИКЕРС СЛАДОЛЕД: Савршено слатко освежење - мами да пробате

Новости онлине

20. 07. 2024. у 07:00

Ако волите сникерс, чувену чоколадицу са кикирикијем, онда ће вас и овај рецепт одушевити. Предлажемо вам да испоробате и сникерс сладолед који ће вас савршено расхладити, али и засладити.

СНИКЕРС СЛАДОЛЕД: Савршено слатко освежење - мами да пробате

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 160 г прженог кикирикија 
  • 100 г кекса
  •  250 мл слатке павлаке 
  •  60 г кондензованог млека
  •  50 г вреле воде
  •  1 кашика инстант кафе
  •  300 г млечне чоколаде
  •  100 мл млека

Припрема:
Кекс издробите, а кикирики исецкајте. Затим у посуди умутите слатку павлаку, па додајте кондензовано млеко и наставите да мутите. Кафу разблажите са врелом водом, па додајте у смесу. Сједините миксером, а након тога отопите чоколаду са млеком. Калуп обложите провидном фолијом, па сипајте мало фила од кафе, преко поспите кекс и кикирики, а онда прелијте чоколадом. Опет сипајте фил, поспите кексом и кикирикијем, па прелијте чоколадом. Преко сипајте фил, поспите кексом и кикиријем, па опет још један слој фила. Покријте провидном фолијом и ставите у замрзивач да се стегне. Извадите сладолед и ако желите прелијте чоколадом и украсите кикирикијем.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

Šta treba da uradite kada antibiotici prestanu da deluju? Sprečite širenje bakterija, gljivica i virusa koji su otporni na lekove