ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД МАСЛИНА: Деликатесан намаз постаће ваша омиљена мазалица
Маслине се најчешће служе као прилог или додатак салати, а сада од њих можете да направите укусан намаз који ће одушевити и највеће пробирљивце. Потребно вам је свега неколико састојака и пар минута за припрему, а одличан је за предјело или доручак. Водите рачуна да приликом припреме користите маслине које нису горке.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 150 г црних маслина
- 1 кашика лимуновог сока
- 3 чена белог лука
- 60 мл маслиновог уља
Припрема:
Маслине добро исперите под млазом хладне воде и оцедите. Оставите их неколико тренутака да се осуше на крпи или убрусу. Извадите коштице исецкајте их на ситније кодаме, па ставите у блендер или сецка. Додајте лимунов сок, ситно насецкан бели лук и све заједно измиксајте док не добијете кашасту смесу. Ставите у стаклену чинију или теглицу и постепено додајте маслиново уље, непрестано мешајући, док не добијете компактну смесу. Чувајте поклопљено у фрижидеру, а пре сваке употребе мало промешајте, уколико се уље извођило на површини.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КРЕМ СИР: Потребна су вам четири једноставна састојка
23. 07. 2024. у 15:00

СОЧАН НАМАЗ ОД ЛОСОСА: Ароматичан и преукусан, а идеалан за дане поста
03. 07. 2024. у 10:00

ДОМАЋИ МАЈОНЕЗ: Уз помоћ овог рецепта ћете припремити савршен намаз код куће
02. 06. 2024. у 07:00

ПОГИНУО АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ: У незапамћеној трагедији у Кочанима страдао и гитариста бенда ДНК
ТРАГЕДИЈА која је потресла Северну Македонију однела је још један живот.
16. 03. 2025. у 17:00

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)