РЕЦЕПТ ЗА КУВАНИ СОК ОД ПАРАДАЈЗА БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Једноставна припрема за омиљен додатак јелима
За припрему најједноставнијег, а најлепшег сока од парадајза не треба вам много времена, нити неки специјални савети. Оно на шта треба да обратите пажњу јесте квалитет парадајза, мора да буде добро зрео, а најбоље је ако можете да нађете домаћи парадајз.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 6 кг парадајза
- 2 кашике соли
- 4 кашике шећера
- црни лук (по жељи)
Припрема:
Парадајз опрати, исећи на комаде и самлети на машину за млевење парадајза која одваја љуске. Процедити, сипати у шерпу, додати со и шећер и кувати. Кад проври, кувати још 10-15 минута.
Флаше загрејати у рерни, 10 минута на 100 степени. Врућ парадајз сипати у вруће флаше. На сваку флашу ставити парче целофана потопљено у алкохол или ракију, стегнути гумицом и ставити затварач.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00

СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)