ЧИА ЏЕМ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Рецепт за укусан џем који се прави за 10 минута
Идеалан је за доручак или ужину, а одличан је и за колаче попут чизкејка, а у фрижидеру га можете чувати неколико дана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кеса змрзнутог микса бобичастог воћа
- 100 мл воде
- 70 гр чиа семенки
- заслађивач по избору (могу сецкане урме без кошчица, мед, агавин сируп..)
- мало ваниле, лимуна, ђумбира по жељи и укусу
Припрема:
Прокувати кратко воће са водом и заслађивачем, скинути са ватре и додати чиа семе.
Промешајте и сипајте у теглицу па охладити. Чиа семе ће покупити сав вишак воде - нема
потребе кувати џем дуже од 5 минута. Чувати у фрижидеру и употребити у року од 5 дана.
Препоручујемо

ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка
09. 07. 2024. у 14:00

УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)