ПОХОВАНЕ ПИВСКЕ ЛИГЊЕ КОЈЕ СВАКО МОРА ДА ПРОБА: Клопа за душу и стомак
Хрскаве, поховане пивске лигње, па још са кришком лимуна и правим дип-сосом са стране - опис праве кулинарске фантазије.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г лигњи исечених на колутове
- 3 јајета
- 200 г брашна
- 200 г презли
- уље
- пиво
- сусам по жељи
- тартар сос
- лимун као додатак
Припрема:
Ако не купујете већ очишћене или исечене лигње, онда их детаљно проперите и ножем пажљиво очистите. Исеците колутове дебљине до један центиметар.
Умутите три јајета у дубок тањир и посолите.
У друга два дубока тањира распоредите брашно и презле са сусамом.
Пиво сипајте у чинију и потопите лигње да одстоје око 15 минута.
Сипајте уље довољно за поховање.
Уваљајте колут лигње у брашно, па у јаја, па у презле.
Пржите у загрејаном уљу на тишој ватри.
Како их вадите из шерпе, спуштајте их на убрус, како бисте се решили вишка уља.
Послужите уз насецкане парчиће лимуна и тартар сос.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВИТАМИНСКА САЛАТА: Феноменална салата која ће добро доћи вашем организму
06. 08. 2024. у 15:00

РИЖОТО САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ГРАШКОМ: Изврстан оброк за сваки дан
31. 07. 2024. у 08:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)