ПОХОВАНЕ ПИВСКЕ ЛИГЊЕ КОЈЕ СВАКО МОРА ДА ПРОБА: Клопа за душу и стомак

Новости онлине

07. 08. 2024. у 18:00

Хрскаве, поховане пивске лигње, па још са кришком лимуна и правим дип-сосом са стране - опис праве кулинарске фантазије.

ПОХОВАНЕ ПИВСКЕ ЛИГЊЕ КОЈЕ СВАКО МОРА ДА ПРОБА: Клопа за душу и стомак

Foto: Shutterstock

 Састојци:

  • 400 г лигњи исечених на колутове
  • 3 јајета
  • 200 г брашна
  • 200 г презли 
  • уље
  • пиво
  • сусам по жељи 
  • тартар сос 
  • лимун као додатак

Припрема:

Ако не купујете већ очишћене или исечене лигње, онда их детаљно проперите и ножем пажљиво очистите. Исеците колутове дебљине до један центиметар.

Умутите три јајета у дубок тањир и посолите.

У друга два дубока тањира распоредите брашно и презле са сусамом.

Пиво сипајте у чинију и потопите лигње да одстоје око 15 минута.

Сипајте уље довољно за поховање.

Уваљајте колут лигње у брашно, па у јаја, па у презле.

Пржите у загрејаном уљу на тишој ватри.

Како их вадите из шерпе, спуштајте их на убрус, како бисте се решили вишка уља.

Послужите уз насецкане парчиће лимуна и тартар сос.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАУСТАВЉЕН ПРОБОЈ КИЈЕВА КОД КУРСКА: Ево шта су све изгубили Украјинци од опреме и људства

ЗАУСТАВЉЕН ПРОБОЈ КИЈЕВА КОД КУРСКА: Ево шта су све изгубили Украјинци од опреме и људства

УКРАЈИНСКЕ снаге су у операцији на граници ка Курској области су изгубили 315 војника, од тога најмање сто је ликвидирано, а остали су рањени, рекао је начелник Генералшатаба руских Оружаних снага Валериј Герасимов. Продор украјинских снага у дубину руске територије на курском правцу је заустављен.

07. 08. 2024. у 16:23

ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО)

ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)

РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.

26. 07. 2024. у 07:28

Коментари (0)

БОБИН И БРЕНИН КУМ МЕЂУ 2.000 НАЈБОГАТИЈИХ: Ко је милионер са ТРИДЕСЕТ ПЕТОРО деце познат по хуманости