ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ: Ево како да спремите савршено укусан печени кромпир
МАЛО је особа које не воле печени кромпир, о чему сведоче и стотине различитих начина за његову припрему.

Фото Shutterstock
А како да буде што укуснији када га извадите из рерне? Многи греше када сиров кромпир стављају да се пече, јер он је пун воде и биће му потребно знатно више времена да буде готов него ако га претходно кратко обарите.
Очистите га и целог убаците у кључалу воду, па када буде допола куван извадите га, добро оцедите и пажљиво исеците на комаде жељене величине. Ако желите хрскавији кромпир, убаците га у плех подмазан маслиновим уљем, свињском, односно пачјом машћу или масноћом преосталом од печења меса, а уколико пре бирате лакше прање судова него хрскавост, плех обложите пек-папиром.
У оба случаја водите рачуна о томе да се комади кромпира не додирују. Рерну загрејте на 225 степени, убаците кромпир, смањите температуру на 200 и након 20 минута извадите плех и окрените кришке, да би се запекле и са друге стране. Тада можете додати и бели лук или зачине по жељи. Вратите плех у рерну, али сада у њен горњи део, а не на средину.
Пеците још 15-20 минута уз повремено мешање и послужите одмах, док је још топао. Уколико имате рерну са вентилатором све време оставите плех на средњој висини и пеците одмах од почетка на 200 степени. У том случају биће нешто брже готов, а окретању кришки прибегните после 15, а не 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)