ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице
У француској кухињи има посебно место, а за то је заслужан путераст, деликатан укус.
Састојци:
- 500 г гушчије џигерице,
- 7 г соли
- по прстохват соли и шећера,
- мало бибера
- кромпир
- За декорацију: шарени бибер у зрну, крупна морска со, рукола
Припрема:
Одстраните жиле из џигерице (поделиће се на два дела) па је у средини, са обе стране, посолите, побиберите и додајте јој мало шећера. Оставите 15 минута да одстоји.
У керамичку посуду ставите пек-папир, па преко тога одстојалу џигерицу, тако да оба дела стану унутра. Добро је испритискајте, тако да се обе половине потпуно саставе, без простора између. Нека одстоји један сат у фрижидеру. У дубљу шерпу сипајте мало млаке воде, па у њу убаците керамичку посуду са џигерицом и улијте млаку воду до врха.
Пеците откривено, у рерни загрејаној на 110 степени, 50 минута. Када отопљена масноћа тек мало пређе изнад џигерице, покријте је и извадите из рерне.
Керамичку посуду извадите из шерпе, а када се охлади ставите је у фрижидер да одстоји четири дана. Сеците је ножем умоченим у врелу воду, на тање шните, служите уз кувани кромпир и украсите свеже млевеним бибером, руколом и крупном морском сољу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД МАСЛИНА: Деликатесан намаз постаће ваша омиљена мазалица
24. 07. 2024. у 12:44
СОЧАН НАМАЗ ОД ЛОСОСА: Ароматичан и преукусан, а идеалан за дане поста
03. 07. 2024. у 10:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)