ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Новости онлине

15. 08. 2024. у 07:00

У француској кухињи има посебно место, а за то је заслужан путераст, деликатан укус.

ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г гушчије џигерице,
  • 7 г соли
  • по прстохват соли и шећера,
  • мало бибера
  • кромпир
  • За декорацију: шарени бибер у зрну, крупна морска со, рукола

Припрема:

Одстраните жиле из џигерице (поделиће се на два дела) па је у средини, са обе стране, посолите, побиберите и додајте јој мало шећера. Оставите 15 минута да одстоји.

У керамичку посуду ставите пек-папир, па преко тога одстојалу џигерицу, тако да оба дела стану унутра. Добро је испритискајте, тако да се обе половине потпуно саставе, без простора између. Нека одстоји један сат у фрижидеру. У дубљу шерпу сипајте мало млаке воде, па у њу убаците керамичку посуду са џигерицом и улијте млаку воду до врха.

Пеците откривено, у рерни загрејаној на 110 степени, 50 минута. Када отопљена масноћа  тек мало пређе изнад џигерице, покријте је и извадите из рерне.

Керамичку посуду извадите из шерпе, а када се охлади ставите је у фрижидер да одстоји  четири дана. Сеците је ножем умоченим у врелу воду, на тање шните, служите уз кувани кромпир и украсите свеже млевеним бибером, руколом и крупном морском сољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ У ЧУДУ: Шешељ објаснио шта му фали, а у студију прави хаос (ВИДЕО)