УКУСАН И ЗДРАВИЈИ ОД КУПОВНОГ: Чипс од тиквица, по грчком рецепту, као из таверне - Један састојак чини га неодољиво хрскавим
ПРЖЕНЕ хрскаве тиквице су веома укусне и веома популаран прилог јелима у грчким тавернама, скоро колико и помфрит. Многи их зову чипс од тиквица.

Фото Shutterstock
Постоји неколико рецепата за пржене тиквице на грчки начин, али ако их правите по овим, добићете најхрскавије тиквице које ћете икада појести. Тајна да ваше тиквице буду заиста хрскаве је у њиховој припреми. Ако желите да буду хрскаве и укусне, исте као оне које вам сервирају у добрим грчким тавернама, без сувишног уља, онда постоји само једно решење - тесто са пивом.
Потребно је:
- 6 тиквица
- 350 мл пива
- 200 г брашна
- уље за пржење
- со, бибер
Припрема хрскавог чипса од тиквица:
Сипајте пиво у чинију и мало по мало додајте просејано брашно и мало бибера. Брашно можете просејати тако што ћете га сипати у чинију и мешати мутилицом за јаја. Ово се ради како би се грудвице у брашну разбиле, ушао ваздух и тесто мало нарасло.
Добро измешајте жицом док не добијете не превише чврсту смесу. Смеса не би требало да има грудвице. Покријте чинију и оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута. Оперите тиквице и исеците на тање округле или дугуљасте кришке. Затим их ставите на убрус да се добро осуше.
Умочите једну по једну тиквицу у смесу и пржите у загрејаном уљу са обе стране док не порумене. Мало их посолите и оставите да одстоје 15 минута. Послужите уз кечап или тзатзики сос.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)