ДОМАЋИ СОК ОД МАЛИНЕ: Без шећера и дугог кувања, крцат је витаминима и одличан за дијабетичаре
Домаћи сок од малине без шећера право је освежење за топле дане, а изузетно је здрав.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг малина
- 3 лимуна
- 2 л воде
Припрема:
Ако бисте желели да припремите најлепши сок од малина, онда је најбоље да пронађете баш зреле малине које морате да пре припреме добро оперете и да очистите од трулих и зелених делова. Након тога их ставите у једну дубљу посуду и добро изгњечите како би оне пустиле сок. Лимун добро оперите, исеците на колутове и додајте у посуду са малинама. Затим у све то додајте воду и кувајте на тихој ватри док не проври. Након тога склоните са рингле и оставите да се охлади, па га процедите кроз газу. Након тога сипајте сок у флаше, а потом их затворите и ређајте у једну посуду. Налијте водом до врха флаша и оставите да проври и кувајте још једно 10 минута. Затим флаше извадите из воде и чувајте их на хладном месту. Уколико ипак желите мало слађи укус сока, можете додати мало меда у чашу пре конзумирања.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАШАСТИ СОК ОД ЛУБЕНИЦЕ И ЈАБУКЕ: Рецепт за освежавајући напитак, одличан за тело
15. 08. 2024. у 18:38

ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)