АРОМАТИЧНО И УКУСНО: Намаз од печеног белог лука
Одлично јело које можете имати у фрижидеру за брзу ужину током целе недеље! База је конфи од белог лука. Конфи је, иначе, техника кувања меса и рибе у некој масноћи.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 лимун
- 1 главица белог лука
- маслиново уље да прекрије лук
- неколико гранчица тимијана
- хлеб по избору
- свежа рикота (или други неслани млади сир за мазање)
- врући мед
Припрема:
Прво направите конфи од белог лука. Загрејте рерну на 250 степени и огулите бели лук. Додајте рендану корицу лимуна, тимијан и бели лук у ватросталну посудицу са поклопцем. Додајте довољно уља да у потпуности потопите бели лук. Покријте и пеците око 2,5 сата. Ако вам се не свиђа идеја с рерном, конфи од белог лука можете да направите тако што ћете да га кувате у маслиновом уљу на тихој ватри 30-45 минута .
Потопите хлеб у маслиново уље и пеците сваку страну у тигању по 2-3 минута. Додајте бели лук на хлеб и размажите га.
Нанесите рикоту преко белог лука. Покапајте тост с мало уља од лимуна и белог лука, уз мало врућег меда и још неколико гранчица тимијана.
Пријатно!
(trpeza)
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)