СЛАТКО ОД ГРОЖЂА: Најлепши укус који се памти
Направите домаће слатко од грожђа по старинском бакином рецепту.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг црног или белог грожђа (без семенки)
- 100 г шећера
- 1 лимун (сок)
- 1 ванилин шећер (по жељи)
Припрема:
Оперите грожђе и одвојте бобице од петељки. Ставите бобице грожђа у шерпу, поспите шећером и додајте сок од лимуна. Оставите да одстоји око 1-2 сата, како би грожђе пустило сок. Ставите шерпу на средњу ватру и кувајте, повремено мешајући, док се шећер не отопи и слатко не почне да се згушњава. То може трајати око 30-40 минута. Да бисте проверили густину слатка, ставите кашичицу сирупа на тањир и оставите да се охлади. Ако је сируп густ и не разлива се, слатко је спремно. (trpeza)
Препоручујемо

СЛАТКО ОД КАЈСИЈА: Укус летње посластице који враћа у детињство
27. 07. 2024. у 09:00

ТАРТ СА СМОКВАМА: Једноставан десерт који ће вас одушевити укусом
04. 09. 2024. у 15:50

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)