РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
Прженице су многима омиљени доручак, а да би биле добро спремљене треба да буду мекане и сочне изнутра, а хрскаве и златне споља. Сјајан су начин и да искористите стари хлеб.
Састојци:
- 20 кришки старог хлеба
- 10 кришки топивог сира
- 300 г изренданог топивог сира
- 300 мл млека
- 100 г брашна
- 4 јаја
- уље за пржење
Припрема:
У дубљу посуду сипати млеко. У другој посуди добро умутити јаја. У трећу сипати брашно, а у четврту рендани сир. Кришке јако кратко умочити у млеко, одмах их извадити и између дланова и исцедити.
На једну кришку ставити комад сира, па преклопити.
Спремљене сендвиче прво уваљати у брашно, па у јаје. Затим спустити у тањир са сиром, па одозго распоредити мало сира.
У тигању добро загрејати уље, па пржити кришке с једне и с друге стране док не добију лепу, румену корицу.
Готове прженице вадити на папирни убрус, како би се оцедиле од вишка масноће.
Припремати једну по једну прженицу. Дакле, кратко умочити у млеко, преклопити, уваљати у јаје, брашно, посути сиром и одмах спуштати у вруће уље. И тек онда спремати другу прженицу.
Нипошто не припремити све одједном, па тек онда пржити, јер ће кришке, чекајући, омекшати од млека и због тога после упити пуно уља и распасти се.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се
ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.
07. 01. 2025. у 15:26
САГНУО СЕ ДА УПАЛИ СВЕЋУ, ПА СЕ СЕ СРУШИО: Мештани открили шта се догодило у цркви у Јабуковцу где је преминуо Милорад Милинковић
МИЛОРАД Милинковић умро је у порти цркве у Јабуковцу у 60. години, а мештани овог места проговорили су о немилом догађају.
07. 01. 2025. у 15:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)