ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
Диван, освежавајући, сок који ће вам се допасти.
Састојци:
- 4 литра воде
- 400 грама шећера
- 1/2 пакетића квасца
- 2 лимонтуса
- 2 добро опрана нарендана лимуна са кором
Припрема:
У 4 литра воде размутити 400 грама шећера, 1/2 пакетића квасца, 2 лимонтуса и 2 добро опрана нарендана лимуна са кором (препоручујемо да се лимун замрзне како би се лакше рендао).
Све то ставити на ринглу да се кува 2 сата на најслабијој ватри. Након тога, склонити са рингле и процедити кроз газу. Охладити и ставити у фрижидер 24 сата да би сок добио потребну количину угљене киселине. Сок може да стоји неколико дана у фрижидеру. По укусу и изгледу је као битер лемон, благо газиран.
Савет: водити рачуна о томе да се не стави превише квасца, како се не би покварио укус, као и о томе да ферментација на рингли не траје дуже од 2 сата, јер ће, у супротном, сок добити жућкасту боју.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕСТАБИЛНО: Ево ко ће заменити Сашу Поповића у Звездама Гранда
Жири остаје у истом саставу, али ће сада бити пред већим изазовом...
26. 09. 2024. у 19:20
Коментари (0)