КАКО ДА ЧОКОЛАДНА ГЛАЗУРА НЕ ПУЦА ПРИ СЕЧЕЊУ ТОРТЕ ИЛИ КОЛАЧА: Посластичар открио трик за који мало ко зна
Домаћице широм света помно прате емисије познатог посластичара Рудолфа Ван Вина, и усвајају сваки трик који он пренесе. Овог пута вам доносимо трик за савршену чоколадну глазуру по његовом рецепту. Ваше торте ће бити права мала ремек-дела уколико будете пратили ове кораке.
Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura
Састојци:
- 250 г омекшалог путера
- 300 г шећера у праху
- 200 г црне чоколаде (истопљене)
- 2 кашике какао праха
- 100 г течне слатке павлаке
Припрема:
Омекшали путер помешајте са шећером па мутите миксером док се у потпуности не сједине састојци и смеса не постане глатка. Затим додајте какао прах и још мало мутите. Смањите брзину на најслабију, па убаците отопљену чоколаду и, на крају,слатку павлаку. Мутите док се не добије глатка и пенаста смеса. Уколико има грудвица, чинију на кратко ставите у посуду са врелом водом, а затим наставите с мућењем. Глазуру нанети док је још увек пенаста и глатка.
(krstarica)
Препоручујемо
ЛАВРОВ СЕ ОГЛАСИО И ПРЕКИНУО ЋУТЊУ: Открио зашто је пропао самит Путина и Трампа у Будимпешти
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп одложио је самит Русије и САД у Будимпешти због „закулисних извештаја“, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров у ауторском тексту објављеном на сајту Министарства спољних послова.
13. 11. 2025. у 11:21
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)