КАКО ДА ЧОКОЛАДНА ГЛАЗУРА НЕ ПУЦА ПРИ СЕЧЕЊУ ТОРТЕ ИЛИ КОЛАЧА: Посластичар открио трик за који мало ко зна
Домаћице широм света помно прате емисије познатог посластичара Рудолфа Ван Вина, и усвајају сваки трик који он пренесе. Овог пута вам доносимо трик за савршену чоколадну глазуру по његовом рецепту. Ваше торте ће бити права мала ремек-дела уколико будете пратили ове кораке.

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura
Састојци:
- 250 г омекшалог путера
- 300 г шећера у праху
- 200 г црне чоколаде (истопљене)
- 2 кашике какао праха
- 100 г течне слатке павлаке
Припрема:
Омекшали путер помешајте са шећером па мутите миксером док се у потпуности не сједине састојци и смеса не постане глатка. Затим додајте какао прах и још мало мутите. Смањите брзину на најслабију, па убаците отопљену чоколаду и, на крају,слатку павлаку. Мутите док се не добије глатка и пенаста смеса. Уколико има грудвица, чинију на кратко ставите у посуду са врелом водом, а затим наставите с мућењем. Глазуру нанети док је још увек пенаста и глатка.
(krstarica)
Препоручујемо

"МЕЂУНАРОДНЕ ГРАНИЦЕ СЕ НЕ СМЕЈУ МЕЊАТИ СИЛОМ" Лицемерна изјава европских лидера - господо, а шта је са Србијом?!
ГРУПА европских лидера поручила је данас, након самита председника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина на Аљасци, да ће наставити да подржава Украјину која, како истичу, мора да добије чврсте безбедносне гаранције и једина може да одлучује о својој територији.
16. 08. 2025. у 12:35

ТРАМП У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Велики пех пред састанак са Путином на Аљасци
ПРЕДСТОЈЕЋИ састанак између председника САД Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина у петак на Аљасци долази у време када у америчкој администрацији готово да нема искусних стручњака за Русију, пише Фајненшел тајмс.
13. 08. 2025. у 11:24

ЦИФРА - БОЛИ ГЛАВА: Колику пензију прима Берчек? Сваког месеца на рачун му лежу ДВЕ СУМЕ
МНОГИ кажу да је Александар Берчек један од највећих глумаца на овим просторима, а он је свој таленат доказивао идући из улоге у улогу, и изнова показујући чари свог глумачког умећа.
15. 08. 2025. у 13:20
Коментари (0)