СОК ОД БОРОВНИЦЕ: За њега кажу да је здравље у течном стању

Новости онлине

10. 10. 2024. у 08:30

Боровнице су бобичасто воће које је,богато нутријентима, одлично је за крвни притисак , болести срца, меморију и опоравак мишића

СОК ОД БОРОВНИЦЕ:  За њега кажу да је здравље у течном стању

Foto: Shutterstock

. Богате су влакнима, као и витамином Ц, К и манганом. Имају највећа антиоксидативна својства од свег воћа и поврћа, а флавоноиди су антиоксиданси с највећим утицајем код бобичастог воћа. И зато у дневну рутину обавезно убаците сок од овог воћа.

Ево и како да га направите:

Састојци:

  • 1 кг боровница
  • 500 г шећера
  • 1 л воде
  • 1 кесица лимонтуса

Припрема:

Боровнице оперите и осушите, па уситните штапним миксером или гњечилицом за кромпир. Немојте да претерате јер не треба да добијете кашу. Затим додајте шећер и лимунтус, па добро промешајте. Покријте крпом и оставите да одстоји неких 24 сата. За то време неколико пута промешајте како би се шећер отопио. Кувајте на нижој темепратури и када крене да кључа оставите још 15 минута. Склоните са шпорета и оставите да се охлади. Сок који се мало охладио процедите кроз газу, па добијени сируп сипајте у стерилисане флаше. Добро затворите, а ако желите да будете сигурни да се неће покварити, пастеризујте. Оставите да се охлади на собној температури, а затим га преместите у фрижидер.

(espreso)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са шкорпионом и запуцао (ФОТО)

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)

НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.

06. 01. 2025. у 21:25

Коментари (0)

ТУГА! Преминуо легендарни фудбалер Црвене звезде