РЕЦЕПТ ЗА ПИВО ОД ЂУМБИРА: Природно, веома укусно, а због свега и лековито безалкохолно пиће
Пиво од ђумбира је међу популарнијим применама ове изузетно здраве биљке, ђумбир помаже организму да успостави одличну равнотежу пробавног система, самим тим утиче и на добар имунитет организма. Можете га направити код куће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 1/2 шоље млевеног или ренданог ђумбира
- око 1 3/4 шоље воде
- шоља шећера (или органског меда као замена)
- 1/2 шоље газиране воде
- неколико капи лимуновог сока
- кришке лимуна за декорацију
Припрема:
Помешајте млевени ђумбир и воду у шерпи. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте 10 минута. Скините са ватре и процедите ђумбир кроз ситно сито или газу у велику чинију. Додајте шећер (или мед) у течност ђумбира и мешајте кашиком док се не раствори. Пустите да се смеша охлади на собну температуру. После тога умешајте газирану воду и неколико капи лимуновог сока. Пребаците пиво од ђумбира у чисту, херметички затворену посуду и оставите у фрижидеру најмање 4 сата или док се не охлади. Послужите са пуно леда и кришки лимуна за украс.
(24sata.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)