РЕЦЕПТ ЗА ПИВО ОД ЂУМБИРА: Природно, веома укусно, а због свега и лековито безалкохолно пиће
Пиво од ђумбира је међу популарнијим применама ове изузетно здраве биљке, ђумбир помаже организму да успостави одличну равнотежу пробавног система, самим тим утиче и на добар имунитет организма. Можете га направити код куће.
Састојци:
- 1 1/2 шоље млевеног или ренданог ђумбира
- око 1 3/4 шоље воде
- шоља шећера (или органског меда као замена)
- 1/2 шоље газиране воде
- неколико капи лимуновог сока
- кришке лимуна за декорацију
Припрема:
Помешајте млевени ђумбир и воду у шерпи. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте 10 минута. Скините са ватре и процедите ђумбир кроз ситно сито или газу у велику чинију. Додајте шећер (или мед) у течност ђумбира и мешајте кашиком док се не раствори. Пустите да се смеша охлади на собну температуру. После тога умешајте газирану воду и неколико капи лимуновог сока. Пребаците пиво од ђумбира у чисту, херметички затворену посуду и оставите у фрижидеру најмање 4 сата или док се не охлади. Послужите са пуно леда и кришки лимуна за украс.
(24sata.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)