САВРШЕН ДОДАТАК СВЕЧАНОМ РУЧКУ: Купице од запеченог пире кромпира - тако једноставне, а изгледају као јело из најбољих ресторана
АКО сте љубитељ пире кромпира, спремите га на мало другачији начин.

Фото: Shutterstock
Купице од запеченог пире кромпира су тако једноставне, а изгледају као јело из најбољих ресторана. И зато су савршен додатак свечаној, или славској трпези.
Састојци:
1 кг кромпира, ољуштеног, исецканог
2 чена белог лука, ољуштена
40 г маргарина
80 г млека
1 кашика ренданог пармезана
1/2 кашичице свежих листова рузмарина першуна, или босиљка, ситно исецканих, за сервирање
Рецепт за купице од запеченог пире кромпира:
За купице од пире кромпира ставите кромпир и бели лук у велику шерпу. Прелијте хладном водом, тако да их покрије. Пустите да проври на јакој ватри. Кувајте 12 минута или док не омекша. Исцедите па ставите у тигањ на лагану ватру.
Пржите минут или док вишак течности не испари. Скините са ватре и испасирајте да добијете пире кромпир. Додајте маргарин и млеко. Зачините сољу и бибером. Мешајте дрвеном кашиком док се све не сједини.
Загрејте рерну на 220 ℃/200 ℃. Плех обложите папиром за печење. Кашиком стављајте по 100 г пире кромпира на припремљени плех. Обликујте их у купе висине око 6 цм. Потом лагано попрскајте уљем и поспите пармезаном.
Пеците 20 до 25 минута или док не порумени. Оставите да одстоји 2 минута. Сервирајте посуто рузмарином, першуном, или босиљком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена
У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.
23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

КАКО ЈЕ ВОЈА САЗНАО ЗА ТУМОР НА МОЗГУ? Само овај симптом указивао је на озбиљан проблем
БИТКА са опаком болешћу почела је када је глумац осетио да му повремено трне рука.
23. 04. 2025. у 09:31
Коментари (0)