СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла

Новости онлине

13. 11. 2024. у 17:06

Рапсодија укуса која се лако прави, а држаће вас дуго ситим.

СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5-6 црвене печене паприке 
  • 2 јаја 
  • презле и брашно по потреби
  • 250 г крављег сира
  • 1 кисела павлака 
  • 100 г мајонеза
  • 4-5  киселих краставаца
  • 2 кувана јаја 
  • 200 г шунке

Припрема:
Расеците печене паприке на пола. Посолите па уваљајте у брашно, умућена јаја и презле те их испохујте. Паприке оставите на папирном убрусу да упије вишак масноће. Исецкајте ситно шунку, киселе краставчиће и кувана јаја те их сједините са павлаком, мајонезом и изгњеченим сиром. Ређајте паприке у пластичну посуду док не покрију дно па их затим премажите филом. Поновите поступак 2-3 пута док има материјала. Торту охладите у фрижидеру затим је преврните из посуде. Украсите по жељи.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Удар Искандера убио 70 припадника ВСУ, објављен снимак (ВИДЕО)

ЗАСТРАШУЈУЋЕ: Удар Искандера убио 70 припадника ВСУ, објављен снимак (ВИДЕО)

РУСКА војска је нанела удар оперативно-тактичким ракетним системом „Искандер“ на камп за обуку украјинских снага у Сумској области, при чему је, према наводима Министарства одбране Русије, убијено до 70 припадника Оружаних снага Украјине (ВСУ), укључујући 20 инструктора.

20. 05. 2025. у 21:12

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)

РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).

18. 05. 2025. у 09:54

Коментари (0)

Дукат јогурт – по вашем укусу