СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла
Рапсодија укуса која се лако прави, а држаће вас дуго ситим.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5-6 црвене печене паприке
- 2 јаја
- презле и брашно по потреби
- 250 г крављег сира
- 1 кисела павлака
- 100 г мајонеза
- 4-5 киселих краставаца
- 2 кувана јаја
- 200 г шунке
Припрема:
Расеците печене паприке на пола. Посолите па уваљајте у брашно, умућена јаја и презле те их испохујте. Паприке оставите на папирном убрусу да упије вишак масноће. Исецкајте ситно шунку, киселе краставчиће и кувана јаја те их сједините са павлаком, мајонезом и изгњеченим сиром. Ређајте паприке у пластичну посуду док не покрију дно па их затим премажите филом. Поновите поступак 2-3 пута док има материјала. Торту охладите у фрижидеру затим је преврните из посуде. Украсите по жељи.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЗ ЊЕГА СЛАВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ: Ово је најбољи рецепт за жито са орасима
08. 11. 2024. у 09:30

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
01. 11. 2024. у 14:25

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)