ДОМАЋА ПОСНА ПАШТЕТА ОД СОЧИВА: Једноставно се припрема и одличан је намаз за сваку прилику

Новости онлине

18. 11. 2024. у 11:30

Данас вам представљамо рецепт за преукусни намаз од сочива, који садржи висок удео протеина, мало масти и калорија те је фантастичан избор за све који желе да поведу рачуна о својој исхрани или за оне који посте.

ДОМАЋА ПОСНА ПАШТЕТА ОД СОЧИВА: Једноставно се припрема и одличан је намаз за сваку прилику

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 90 г сочива
  • 30 г семена сунцокрета
  • 100 г лука исецканог на коцкице
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 3/4 кашичице ђумбира, наренданог
  • 1 1/2 кашика маслиновог уља
  • 1 1/4 кашичице кари праха

Припрема:

За ову паштету, оперите и оцедите сочиво, ставите у шерпу и прелијте водом толико да га прекрије. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте непоклопљено, док сочиво не омекша, око 20 минута. Оцедити и оставити на страну.

У међувремену, загрејте маслиново уље у шерпи на средњој ватри. Пржите лук, бели лук, ђумбир и кари у праху 6-8 минута, мешајући с времена на време. Оставите на страну. Ставите мешавину сочива, семенки сунцокрета и лука у блендер. Мутите у блендеру неколико пута да бисте састојке помешали у пасту. Пребаците паштету у чинију и ставите у фрижидер на 1 до 2 сата. Сервирајте и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

БЕКАМ ГОДИНАМА КРИЈЕ СВОЈУ БОЛЕСТ: Славни фудбалер отворио душу