ДОМАЋА ПОСНА ПАШТЕТА ОД СОЧИВА: Једноставно се припрема и одличан је намаз за сваку прилику
Данас вам представљамо рецепт за преукусни намаз од сочива, који садржи висок удео протеина, мало масти и калорија те је фантастичан избор за све који желе да поведу рачуна о својој исхрани или за оне који посте.
Састојци:
- 90 г сочива
- 30 г семена сунцокрета
- 100 г лука исецканог на коцкице
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 3/4 кашичице ђумбира, наренданог
- 1 1/2 кашика маслиновог уља
- 1 1/4 кашичице кари праха
Припрема:
За ову паштету, оперите и оцедите сочиво, ставите у шерпу и прелијте водом толико да га прекрије. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте непоклопљено, док сочиво не омекша, око 20 минута. Оцедити и оставити на страну.
У међувремену, загрејте маслиново уље у шерпи на средњој ватри. Пржите лук, бели лук, ђумбир и кари у праху 6-8 минута, мешајући с времена на време. Оставите на страну. Ставите мешавину сочива, семенки сунцокрета и лука у блендер. Мутите у блендеру неколико пута да бисте састојке помешали у пасту. Пребаците паштету у чинију и ставите у фрижидер на 1 до 2 сата. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАМАЗ ОД ОРАХА: Сласан и ароматичан, идеалан као прилог разним јелима
10. 11. 2024. у 08:30
КАКО ДА САМИ НАПРАВИТЕ СЕНФ: После овог рецепта, никада нећете ићи по куповни
12. 09. 2024. у 09:30
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)