РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ ПРАЗНИЧНЕ КЕКСИЋЕ: Укуснији су од куповних, а припремају се брзо и лако
Њихова савршена текстура, мирис ваниле и маслаца, као и могућност украшавања по жељи, одушевиће и вас и ваше госте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г маслаца (собне температуре)
- 150 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- 2 жуманцета
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 350 г глатког брашна
- Прстохват соли
- По жељи: чоколадна глазура, шећерни прелив, шарени посипи или млевени орашасти плодови за декорацију
Припрема:
У великој посуди умутите маслац, шећер у праху и ванилин шећер док не добијете кремасту текстуру. Додајте жуманца и екстракт ваниле, па све добро сједините. Постепено додајте брашно и прстохват соли, мешајући док се не формира глатко тесто.
Тесто увијте у провидну фолију и оставите у фрижидер на 30 минута да се стегне. Након тога, разваљајте тесто на побрашњеној површини на дебљину од 5 мм и модлама обликујте кексиће по жељи.
Кексиће поређајте на плех обложен папиром за печење, остављајући мало размака између њих. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 °C око 10-12 минута, или док ивице не добију благо златну боју.
Када се кексићи потпуно охладе, украсите их чоколадном глазуром, посипима или их оставите у једноставном, класичном облику.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00

СТАРИНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈУ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Поховане јабуке, готове за 15 минута
27. 11. 2024. у 17:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)