РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СИР КОЈИ ЈЕ ПОСТАН И БЕЗ ЛАКТОЗЕ: Ово је здрава, веганска алтернатива класичном сиру, а уз то је и преукусан
За све љубитеље сира који се суочавају с изазовом поста или интолеранције на лактозу, биљни сир од индијских ораха може бити савршено решење. Овај сир не само да је укусан, већ је и изузетно кремаст и лако се припрема код куће.
Састојци:
- 1 шоља индијских ораха (натопљених у води 4-6 сати или преко ноћи)
- 1/4 шоље воде (по потреби додајте још кашику-две, да се добије жељена текстура)
- 2 кашике лимуновог сока (за освежавајући укус)
- 1 кашика нутритивног квасца (за сирасти укус, опционално)
- 1 чен белог лука (или 1/4 кашичице белог лука у праху)
- Со по укусу (око 1/2 кашичице, прилагодите по укусу)
- Прстохват бибера
- Опционално: зачинско биље по жељи (као што су першун, влашац или босиљак)
Припрема:
Прво исперите натопљене индијске орахе и добро их процедите. Натапање помаже да орашасти плодови омекшају, што олакшава њихово блендирање у кремасту текстуру.
Ставите орахе у блендер или сецка и додајте воду, лимунов сок, нутритивни квасац (ако користите), бели лук, со и бибер. Блендирајте све састојке на високој брзини док смеса не постане потпуно глатка и кремаста. По потреби, додајте још мало воде, кашику по кашику, како бисте добили жељену густину сира.
Након што добијете глатку смесу, можете додати свеже зачинско биље по жељи и благо промешати (без блендирања) како би комадићи зачина остали у сиру и обогатили га укусом.
Ако желите да сир има чвршћу текстуру, смесу ставите у посуду или калуп обложен папиром за печење. Затим оставите у фрижидеру најмање 2-3 сата, како би се стиснуо и добио чврсту конзистенцију.
Послужите биљни сир као намаз, као додатак јелима или га једноставно мажите на хлеб или крекере. Можете га чувати у фрижидеру до недељу дана.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)