САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Посне пихтије од ослића - Обожаваће их сви за славском трпезом
Пихтије су традиционално српско јело које се служи као део оброка или као предјело.
Фото Shutterstock
Срби обожавају пихтије, а оне се традиционално једу и на Богојављење. Углавном се служе као предјело на славама, а како је Свети Никола посна слава, наш предлог је да направите посне пихтије од ослића и поврћа.
Састојци:
- 2 шаргарепе
- 3 кромпира
- 200 г филета ослића
- 50 г биљног желатина
- 1 веза першуна
- тимијан
Припрема:
Шаргарепу, кромпир и филете скувајте, па исеците на ситне коцкице. Желатин растопите у 300 мл хладне воде. Оставите да набурби, а онда отопите на пари, па додајте у воду (1 л) коју сте ставили да прокључа са бибером и тимијаном. Добро промешајте. У калуп поређајте поврће и рибу, посолите и поспите сецкани першун. Прелијте скуваним желатином и оставите у фрижидеру да се стегне.
(stvarukusa)
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)