САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Посне пихтије од ослића - Обожаваће их сви за славском трпезом
Пихтије су традиционално српско јело које се служи као део оброка или као предјело.

Фото Shutterstock
Срби обожавају пихтије, а оне се традиционално једу и на Богојављење. Углавном се служе као предјело на славама, а како је Свети Никола посна слава, наш предлог је да направите посне пихтије од ослића и поврћа.
Састојци:
- 2 шаргарепе
- 3 кромпира
- 200 г филета ослића
- 50 г биљног желатина
- 1 веза першуна
- тимијан
Припрема:
Шаргарепу, кромпир и филете скувајте, па исеците на ситне коцкице. Желатин растопите у 300 мл хладне воде. Оставите да набурби, а онда отопите на пари, па додајте у воду (1 л) коју сте ставили да прокључа са бибером и тимијаном. Добро промешајте. У калуп поређајте поврће и рибу, посолите и поспите сецкани першун. Прелијте скуваним желатином и оставите у фрижидеру да се стегне.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)