ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Скоро су исте као и мрсне, рецепт који не треба прескочити
Укуси су готово идентични, што само значи да ћете још сласније појести свако парче овог јела. Спремите се за рецепт који ће вам улепшати пост.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- посни листови лазање
- средња главица црног лука
- 2 шоље парадајз-соса или сока
- 2-3 чена белог лука
- 250-300 г печурака
- со
- бибер
- оригано
- уље
- брашно
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и на уљу га пржите са исецканим белим луком. Након три минута додајте печурке.
Када се издинста, додајете сос од парадајза и мешајте.
Када се згусне, склоните са ватре.
На тихој ватри у тигањ сипајте брашно и додајте мало воде и зачина. Када направите бешамел сос, склоните са ватре.
Листове лазање прелијте кључавом водом и оставите на један минут да се опусте.
Ватросталну чинију премажите уљем и поређајте два до три листа лазања.
Прелијте сосом од парадајза, па бешамел-сосом.
Ставите још један ред листова, па поновите поступак.
Слободно остатке сосева прелијте преко последњег реда лазања.
Ставите лазање да се пеку на 200 степени 30 минута.
(Ona)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)