ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Скоро су исте као и мрсне, рецепт који не треба прескочити
Укуси су готово идентични, што само значи да ћете још сласније појести свако парче овог јела. Спремите се за рецепт који ће вам улепшати пост.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- посни листови лазање
- средња главица црног лука
- 2 шоље парадајз-соса или сока
- 2-3 чена белог лука
- 250-300 г печурака
- со
- бибер
- оригано
- уље
- брашно
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и на уљу га пржите са исецканим белим луком. Након три минута додајте печурке.
Када се издинста, додајете сос од парадајза и мешајте.
Када се згусне, склоните са ватре.
На тихој ватри у тигањ сипајте брашно и додајте мало воде и зачина. Када направите бешамел сос, склоните са ватре.
Листове лазање прелијте кључавом водом и оставите на један минут да се опусте.
Ватросталну чинију премажите уљем и поређајте два до три листа лазања.
Прелијте сосом од парадајза, па бешамел-сосом.
Ставите још један ред листова, па поновите поступак.
Слободно остатке сосева прелијте преко последњег реда лазања.
Ставите лазање да се пеку на 200 степени 30 минута.
(Ona)
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)