ЈЕДНОСТАВАН ТРИК ДА НАПРАВИТЕ ПОСНИ ПОХ: Уз мале измене не морате да одустајете од поховања
За посни пох је кључна једна намирница, која га одржава да се не распадне.

Foto: Shutterstock
Посни пох се прави лако, а кисела вода се користи уместо јаја и на тај начин везује све састојке заједно, да се не распадну.
Састојци:
- 250 мл киселе воде
- 5 кашика презли
- 3 кашике паленте
- 4 кашике брашна
- 1 кашичица слатке паприке
- мало туцане паприке
- 2 кашике сенфа
- со и бибер, по укусу
Припрема:
Како бисте направили посни пох помешајте паленту, брашно, слатку и туцану паприку, и додајте свему сенф и киселу воду.
Додајте соли и бибера по укусу, а након тога све добро промешајте. Уваљајате поврће или рибу у добијену смесу, па потом уваљајте у презле. Пржите у дубоком уљу или пеците у рерни.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАКО ДА НАПРАВИТЕ БЕЛО КУВАНО ВИНО: Симфонија укуса за уживање са најдражима
07. 12. 2024. у 17:00

ОТАРАСИТЕ СЕ НЕПРИЈАТНОГ МИРИСА ОД СПРЕМАЊА РИБЕ: Трикови злата вредни
04. 12. 2024. у 15:00

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

"ХВАТИ СЕ ЛОЖЕ НА ГЛУПОСТИ" Ведрана Рудан оштро о Томпсоновом концерту: "Неће се десисти!"
"ХРВАТИ по ко зна који пут лажу сами себе и ложе се на глупости."
09. 04. 2025. у 21:00
Коментари (0)