РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике

Новости онлине

28. 12. 2024. у 11:00

Новогодишњи пунч је традиционално пиће које утемељује дух празника, савршено за загревање вечери и стварање атмосфере добродошлице.

РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 10 г сувог нара или шипка
  • 1 флаша шампањца
  • 450 мл Росе вина
  • Ђус од једног лимуна
  • 2 гранчице рузмарина
  • 4 кашике шећера
  • Лимун

Припрема:

У једну шерпу помешајте розе вино са лимуном, потом додајте суви нар или шипак, као и рузмарин и шећер, све промешајте па ставите на загрејану ринглу док не проври, уз стално мешање, и на умереној темепратури. Склоните са стране, па процедите, и онда све то помешајте са шампањцем. Потом насеците лимун на колутове, па убаците унутра, а можете и кришке наранџи - по жељи. Пунч служите топао или хладан.

(mogutojasama)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

„ГОСПОДСКА УЛИЦА” НА ДОРЋОЛУ – БОРИС РЕЖАК И МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКЛ У ФОНДАЦИЈИ MOZZART