ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса

Јована Васић

29. 12. 2024. у 09:00

Теријаки сос је пореклом из Јапана, али је врло популаран у целом свету и једе се уз месо или салате.

ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 мл соја соса
  • 60 г смеђег шећера
  • 1 1/2 кашичица свежег ђумбира, ситно наренданог
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашика меда
  • 1 кашичица сусамовог уља
  • 3 кашике ликера од вишње
  • 60 мл воде помешане са 3 кашичице кукурузног скроба

Припрема:

За овај сос помешајте све састојке у шерпи, пустите да прокључају, па смањите топлоту и кувајте око 4 минута. Скините са ватре и оставите да се охлади. Чувајте у фрижидеру до недељу дана.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду