ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса
Теријаки сос је пореклом из Јапана, али је врло популаран у целом свету и једе се уз месо или салате.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 120 мл соја соса
- 60 г смеђег шећера
- 1 1/2 кашичица свежег ђумбира, ситно наренданог
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашика меда
- 1 кашичица сусамовог уља
- 3 кашике ликера од вишње
- 60 мл воде помешане са 3 кашичице кукурузног скроба
Припрема:
За овај сос помешајте све састојке у шерпи, пустите да прокључају, па смањите топлоту и кувајте око 4 минута. Скините са ватре и оставите да се охлади. Чувајте у фрижидеру до недељу дана.
(stvarukusa)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе
25. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
МАРИНАДА ОД ПЕРШУНА И БЕЛОГ ЛУКА: Направите брзо и лако најбољи прелив за рибу
23. 12. 2024. у 16:54Новости онлине
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)