ИСКОРИСТИТЕ ОСТАТКЕ ХРАНЕ ОД БОЖИЋА: Не бацајте ништа, ево како да направите укусне оброке
Припремите скроз нова јела од остатака хране од Божића.

Foto: Shutterstock
Салате
Остатке меса је најбоље искористити у некој салати. Додајте скувану житарицу и поврће и добићете комплетан оброк који ће вас заситити. Салате од меса и тестенине увек су фине, а можете им додати неки зачин или нпр. дресинг од павлаке.
Палачинке
Један од супер начина да искористите остатке меса су и пуњене палачинке. Можете такође искористити остатак намирница попут шунке или сира, уситнити месо и сложити укусно пуњење за поховане палачинке.
Слана пита
Трећа идеја такође вам даје могућност да искористите неке друге остатке хране и додате поврће. Основни рецепт за слану питу направите по избору, а надев можете сложити од омиљених намирница.
Сложенац
Запечено у рерни с поврћем, месо ће бити укусно као да није стајало пар дана у фрижидеру. На врх нарендајте сир који ће се растопити и дати сасвим нов укус месу.
Тортиље
Месо исецкајте, претходно пропржите мало лука па додајте нпр. кукуруз и пасуљ и пустите да се створи фини сос. Пуњење ће бити укусно, а тортиље загрејте на тигању пре послуживања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин
08. 01. 2025. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ЕВО КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ТРПЕЗА ЗА БОЖИЋ: Стари обичај је да се на столу нађе ових 7 јела
06. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)