КАДА ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ ОВУ ПАСТУ, УВЕК ЋЕТЕ ЈЕ ПРАВИТИ: Популарни турски рецепт осваја, а за припрему је потребно неколико минута
ВИРАЛНА турска паста са најбољим сосом је јело које ћете стално да правите.

Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 кашичица црног лука у праху, по укусу
- 1 кашичица паприке
- со, по укусу
- 1 прстохват бибера
- 1 црни лук ситно исечен
Сос од јогурта:
- 1,5 шољице јогурта, обичног
- ½ кашичице соли, по укусу
- 3 чена белог лука, млевено
Путер сос:
- 4 кашике путера
- ½ кашичице слатке паприке или мање
Додатно:
350 г тестенине
сецкани першун, по укусу

Фото: Free images Pixabay
Рецепт за виралну турску пасту:
Како бисте направили ову пасту у тигању на јакој ватри пржите млевено месо без уља. Изломите га кашиком и додајте со, бибер, паприку и лук у праху. Пржите неколико минута, додајте ситно сецкани црни лук и пржите док месо не порумени.
Ставите на страну, па направите сос од јогурта. Помешајте обичан јогурт са белим луком и сољу. Пробајте и прилагодите со по потреби. Оставите на страну.
Потом направите путер сос, тако што ћете у малом лонцу на шпорету да истопите путер. Додајте паприку и пржите око минут. Скините са ватре. Скувајте тестенину на шпорету према упутству на паковању, у кључалој сланој води. Када се тестенина скува, распоредите је у чиније са сосом од јогурта, а затим и млевено месо.
Затим додајте преполовљени чери парадајз и ситно сецкани першун. На крају прелијте путер сосом. Можда ћете желети да направите и најбољу пилећу алфредо пасту.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)