УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу
УКОЛИКО имате конзерву сардина направите ове ћуфте у парадајз сосу, биће прави специјалитет.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
240 г (2 конзерве сардина у уљу)
35 г мрвица хлеба
2 јајета
40 г сецканог лука
1 чен белог лука, ситно нарендан
2 кашике сецканог першуна
морска со и црни бибер
За парадајз сос:
3 чена белог лука, грубо исецкана
1 кашичица слатке шпанске паприке
1/2 кашичице љуте паприке
450 г парадајз соса
морска со и црни бибер
сецкани першун за украс
Трик за отварање конзерве без отварача!
Ако немате отварач за конзерве само узмите кашику и притискајте њеном ивицом отвор. Можете и да лупате по ивици. Када се конзерва отвори, подвуците кашику и испод поклопца и наставите да отварате.

Фото Пиxабаy фрее имагес
Рецепт за ћуфте од сардина у парадајз сосу:
За ове ћуфте оцедите сардине и пребаците их у чинију, па варјачом изломите на мале комаде. Сипајте мрвице хлеба преко сардина, разбијте јаја, додајте сецкани црни лук, рендани бели лук и сецкани першун, затим зачините морском сољу и црним бибером и измешајте све заједно. Гњечите док не добијете структуру попут пасте.
Да бисте обликовали ћуфте, узмите кашику смесе и стисните је у рукама, тако да се састојци добро повежу, па формирајте у облику лоптице за голф. Ако видите да вам је смеса превише сува додајте мало умућеног јајета, ако је превише влажна додајте још мрвица хлеба.
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и сипајте уље из конзерве сардина. После пар минута додајте ћуфте од сардине, све у једном слоју, пржите 8 до 10 минута, а затим извадите из тигања и оставите са стране.
У истом тигању на истој ватри пржите сецкани бели лук, непрестано мешајући, после 30 до 45 секунди додати слатку димљену паприку и љуту димљену паприку, брзо измешајте, па додајте парадајз сос из конзерве и зачините морском сољу и црним бибером. Промешајте и динстајте неколико минута.
Након 5 минута убаците ћуфте назад у тигањ, све у једном слоју, затим лагано окрените сваку, тако да буде потпуно обложена сосом и динстајте још 2 до 3 минута или док се ћуфте не загреју. Пребаците парадајз сос у посуду за сервирање, прелијте ћуфте и поспите сецканим свежим першуном. Уживајте! Можда ћете желети да направите и ћуфте запечене са качкаваљем.
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
Препоручујемо

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан
26. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)