УКУСНЕ И СОЧНЕ: Ћуфте од сардина у парадајз сосу
УКОЛИКО имате конзерву сардина направите ове ћуфте у парадајз сосу, биће прави специјалитет.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За ћуфте:
240 г (2 конзерве сардина у уљу)
35 г мрвица хлеба
2 јајета
40 г сецканог лука
1 чен белог лука, ситно нарендан
2 кашике сецканог першуна
морска со и црни бибер
За парадајз сос:
3 чена белог лука, грубо исецкана
1 кашичица слатке шпанске паприке
1/2 кашичице љуте паприке
450 г парадајз соса
морска со и црни бибер
сецкани першун за украс
Трик за отварање конзерве без отварача!
Ако немате отварач за конзерве само узмите кашику и притискајте њеном ивицом отвор. Можете и да лупате по ивици. Када се конзерва отвори, подвуците кашику и испод поклопца и наставите да отварате.

Фото Пиxабаy фрее имагес
Рецепт за ћуфте од сардина у парадајз сосу:
За ове ћуфте оцедите сардине и пребаците их у чинију, па варјачом изломите на мале комаде. Сипајте мрвице хлеба преко сардина, разбијте јаја, додајте сецкани црни лук, рендани бели лук и сецкани першун, затим зачините морском сољу и црним бибером и измешајте све заједно. Гњечите док не добијете структуру попут пасте.
Да бисте обликовали ћуфте, узмите кашику смесе и стисните је у рукама, тако да се састојци добро повежу, па формирајте у облику лоптице за голф. Ако видите да вам је смеса превише сува додајте мало умућеног јајета, ако је превише влажна додајте још мрвица хлеба.
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и сипајте уље из конзерве сардина. После пар минута додајте ћуфте од сардине, све у једном слоју, пржите 8 до 10 минута, а затим извадите из тигања и оставите са стране.
У истом тигању на истој ватри пржите сецкани бели лук, непрестано мешајући, после 30 до 45 секунди додати слатку димљену паприку и љуту димљену паприку, брзо измешајте, па додајте парадајз сос из конзерве и зачините морском сољу и црним бибером. Промешајте и динстајте неколико минута.
Након 5 минута убаците ћуфте назад у тигањ, све у једном слоју, затим лагано окрените сваку, тако да буде потпуно обложена сосом и динстајте још 2 до 3 минута или док се ћуфте не загреју. Пребаците парадајз сос у посуду за сервирање, прелијте ћуфте и поспите сецканим свежим першуном. Уживајте! Можда ћете желети да направите и ћуфте запечене са качкаваљем.
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОКРЕПЉУЈЕ И ДУШУ И ТЕЛО: Здрава чорба од поврћа и жалфије
25. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА СВЕТОСАВСКЕ ПЕРЕЦЕ: Обичај је да се ово јело прави за Савидан
26. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно
26. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)