У СУБОТУ СУ МЛАДЕНЦИ: Ако сте се венчали последњих годину дана, обавезно направите младенчиће по овом старом рецепту
Прављење младенчића, укусних колачића који се премазују медом, један је од обичаја који прате верски празник Младенци. Обичај је да се на Младенце посећују парови који су брак склопили у години пре и да се дарују, а прави се и 40 колача од меда - младенчића.

Foto: Jutjub
Састојци:
- 1 кг брашна
- 1 коцкица свежег квасца;
- 50 мл воде;
- 4 кашике уља;
- 2 кашике шећера;
- 3 кашике меда + за премазивање;
- кашичица соли
Припрема:
1. Помешајте квасац у мало воде и додајте шећер. Сачекајте да надође.
2. Брашно ставите у посуду и додајте му мед, а затим и со и уље. Додајте и квасац и све добро замесите. Додајте остатак воде и замесите тесто, а затим га оставите да дадође око 20 минута.
3. Развуците тесто и модлом или чашом вадите 40 младенчића.
4. Поређајте их на папир за печење и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута, док не порумене.
5. Испечене младенчиће премажите медом.
Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ИЗ ШОЉЕ СПРЕМАН ЗА 5 МИНУТА: Савршен начин да се на брзину засладите
17. 03. 2025. у 17:05Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)