МАЂАРСКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Савршен начин да започнете дан укусним доручком, а један састојак их чини још лепшим

Новости онлине

31. 03. 2025. у 07:00

Прженице су доручак на којем смо сви одрасли, а ево како их Мађари праве. Додају један састојак који их чини још укуснијим од класичних прженица.

МАЂАРСКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Савршен начин да започнете дан укусним доручком, а један састојак их чини још лепшим

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 10 кришки хлеба
  • 100 г топљеног сира
  • 200 г ренданог качкаваља
  • 3 кашике брашна
  • 2 шоље млека
  • 3 јаја
  • уље за пржење

Припрема:

У већу чинију прво сипајте млеко, а у другој посебно умутите јаје. У трећу чинију сипајте брашно, док ћете у четвртој сипати рендани качкаваљ. Кришке хлеба прво умочите у млеко, оцедите колико може, па ставите на њу рендани качкаваљ, па преклопите другом натопљеном прженицом, тако да направите сендвич.

Тако направљене прженице потом умочите у брашно, па у умућена јаја и пржите на добро угрејаном уљу. Пржите са обе стране док прженице не добију златну боју. Када буду готове, извадите их и ставите на убрус како би покупиле масноћу. Послужите из шољу јогурта и нечим сухомеснатим.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЖЕЛИМО БЕОГРАД: НБА стиже у Србију, један детаљ привлачи доста пажње!