МАЂАРСКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Савршен начин да започнете дан укусним доручком, а један састојак их чини још лепшим
Прженице су доручак на којем смо сви одрасли, а ево како их Мађари праве. Додају један састојак који их чини још укуснијим од класичних прженица.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 кришки хлеба
- 100 г топљеног сира
- 200 г ренданог качкаваља
- 3 кашике брашна
- 2 шоље млека
- 3 јаја
- уље за пржење
Припрема:
У већу чинију прво сипајте млеко, а у другој посебно умутите јаје. У трећу чинију сипајте брашно, док ћете у четвртој сипати рендани качкаваљ. Кришке хлеба прво умочите у млеко, оцедите колико може, па ставите на њу рендани качкаваљ, па преклопите другом натопљеном прженицом, тако да направите сендвич.
Тако направљене прженице потом умочите у брашно, па у умућена јаја и пржите на добро угрејаном уљу. Пржите са обе стране док прженице не добију златну боју. Када буду готове, извадите их и ставите на убрус како би покупиле масноћу. Послужите из шољу јогурта и нечим сухомеснатим.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00

ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

УСТАШЛУК НА ДЕЛУ И Хрватски кардинал велича Томпсона - тотално лудило у Хрватској
КОЛИКО је Хрватска огризла у мржњи према Србима говори чињеница да је чак и тамошњи кардинал говорио о концерту Топсона познатог по песмама које величају клање Срба.
24. 04. 2025. у 17:01
Коментари (0)