МАЂАРСКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Савршен начин да започнете дан укусним доручком, а један састојак их чини још лепшим
Прженице су доручак на којем смо сви одрасли, а ево како их Мађари праве. Додају један састојак који их чини још укуснијим од класичних прженица.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 кришки хлеба
- 100 г топљеног сира
- 200 г ренданог качкаваља
- 3 кашике брашна
- 2 шоље млека
- 3 јаја
- уље за пржење
Припрема:
У већу чинију прво сипајте млеко, а у другој посебно умутите јаје. У трећу чинију сипајте брашно, док ћете у четвртој сипати рендани качкаваљ. Кришке хлеба прво умочите у млеко, оцедите колико може, па ставите на њу рендани качкаваљ, па преклопите другом натопљеном прженицом, тако да направите сендвич.
Тако направљене прженице потом умочите у брашно, па у умућена јаја и пржите на добро угрејаном уљу. Пржите са обе стране док прженице не добију златну боју. Када буду готове, извадите их и ставите на убрус како би покупиле масноћу. Послужите из шољу јогурта и нечим сухомеснатим.
(ona)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00
ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)