РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БУГАРСКИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, још укуснији када је домаћи

Јована Васић

08. 04. 2025. у 11:30

Домаћи бугарски јогурт се прави од само два састојака, а припрема је изненађујуће једноставна.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БУГАРСКИ ЈОГУРТ: Густ и кремаст, још укуснији када је домаћи

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 л млека
  • 120 мл обичног јогурта

Припрема:

Како бисте направили бугарски јогурт, у великом лонцу на шпорету загрејте млеко на 91-94 Ц. Оставите да се охлади на 43-46 Ц. Након тога лагано умутите јогурт у млеко.

Пребаците бугарски јогурт у стаклене тегле и затворите поклопац. Умотајте тегле у дебело ћебе. После 6-8 сати јогурт треба да буде чврст. Тестирајте тако што ћете га лагано окретати да видите да ли задржава свој облик. Пребаците тегле у фрижидер.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда