ГОТОВА ЗА ПОЛА САТА! Паста са карамелизованим луком
АКО волите класичну француску супу од лука, онда ћете обожавати ову пасту!
Foto: Profimedia
Кремаста, богата и пуна укуса - спој карамелизованог црног лука, тимијана, тестенине и топљеног сира, савршено за вечеру уз чашу вина, када желите нешто посебно, а једноставно.
Састојци:
* Penne паста, 400 г
* Црни лук, 3-4 веће главице
* Маслац, 3 кашике
* Маслиново уље, 1 кашика
* Свежи тимијан, 1 гранчица
* Павлака за кување, 100 мл
* Говеђа или повртна супа, 100 мл
* Рендани качкаваљ, 100 г
* Со и бибер, по укусу
Припрема:
Скувајте тестенину у сланој води према упутству на паковању. Процедите и оставите са стране. На средње тихој ватри у великој тигању истопите маслац са маслиновим уљем.
Додајте сецкани црни лук и карамелизујте га полако, уз повремено мешање, око 25-30 минута, док не постане златно-смеђ и сладак.
Додајте мало воде ако почне да се лепи. Када је лук готов, додајте тимијан, супу и павлаку. Кувајте још 5 минута да се сос сједини.
Умешајте кувану тестенину и рендани сир, промешајте док се сир не отопи и све лепо сједини. По потреби додајте још соли и бибера. Послужите топло, по жељи посуто још мало сира или свежим тимијаном.
Пријатно!
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)