ЛАГАН И КРЕМАСТ ПРИЛОГ: Пире од тиквица и кромпира
КАД тиквице преплаве пијаце, а кромпир чека да се искористи – овај пире спаја све што лето тражи: лакоћу, кремасту текстуру и освежавајућ укус.
Foto: Jutjub/Printskrin/Misia Kitchen
Када једном пробате, нећете правити другачије.
Састојци:
* 2 веће тиквице
* 3 средња кромпира
* 2 чена белог лука
* 1 кашика маслиновог уља (или путера)
* Со по укусу
* Свеже млевени бибер
* 2–3 кашике млека или павлаке (по жељи)
* Свеж першун за послужење
Припрема:
Идеалан је уз гриловано месо, печену рибу, или једноставно само уз салату.
Предлог:
Ако желите пунији укус, додајте кашичицу пармезана или ренданог качкаваља у врућ пире.
Огулите кромпир, оперите тиквице (не морате их гулити ако су младе). Исеците све на крупније комаде.
Ставите кромпир и тиквице да се кувају у благо посољеној води, заједно са белим луком.
Кувајте док не омекшају (око 15–20 минута). Оцедите вишак воде, додајте маслиново уље или путер, посолите и побиберите по укусу.
Изгњечите виљушком или изблендирајте штапним миксером, по жељи додајте млеко или павлаку да буде кремастије.
По врху поспите сецкани першун и послужите топло или млако.
Пријатно!
(StvarUkusa)
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ ПИРЕ КРОМПИР, ЕВО КАКО: Савршено кремаст уз само овај трик
22. 05. 2025. у 09:00
НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)