ПЕЧЕНИ КРОМПИР СА СИРОМ И МИРИСНИМ БИЉЕМ: Савршен залогај за сваки дан
Мирис печеног кромпира који излази из рерне један је од оних мириса који моментално буде апетит и топлину дома.
ФОТО: Novosti
Ово једноставно јело спаја најбоље од свега — хрскавост, топљиви сир и освежавајућу арому зачина. Печени кромпир са сиром и мирисним биљем је прави избор било да га послужите као прилог уз ручак, или као укусну, заситну ужину уз омиљени сос.
Састојци:
- 1 кг кромпира (пожељно младог или средње величине)
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица сушеног тимијана
- 1 кашичица сушеног оригана
- 1 кашичица гранулираног белог лука
- со и свеже млевени бибер по укусу
- 100 гр сира (моцарела, гауда или чедар)
- свеж першун за посипање
Припрема:
Добро оперите кромпир и исеците га на кришке. Ако је млад, није потребно љуштење. У већој посуди помешајте маслиново уље, тимијан, оригано, бели лук, со и бибер. Додајте кромпир и добро га премажите смесом да свака кришка буде обложена. Поређајте кромпир у једном слоју на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 35–40 минута, док не постане златан и хрскав. Када је кромпир готов, поспите га ренданим сиром и вратите у рерну на још 5 минута — тек толико да се сир лепо отопи и формира златну корицу. Послужите топло, посуто свежим першуном.
Уживајте!
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОРБАНА: Ситуација је опасна, Европа је на прагу рата
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је ситуација опасна и да је Европа на прагу рата.
15. 11. 2025. у 18:52
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Полиција улетела на свадбу, ХАПСИ МЛАДУ - а тек објашњење! Ово је ЛУДНИЦА (ВИДЕО)
ЧАК и на најлепшим свадбама понекад се десе непредвиђене ситуације, ситне грешке или чак већи инциденти.
14. 11. 2025. у 16:23
Коментари (0)