ПЕЧЕНИ КРОМПИР СА СИРОМ И МИРИСНИМ БИЉЕМ: Савршен залогај за сваки дан

Milena Tomasevic

25. 10. 2025. у 22:19

Мирис печеног кромпира који излази из рерне један је од оних мириса који моментално буде апетит и топлину дома.

ПЕЧЕНИ КРОМПИР СА СИРОМ И МИРИСНИМ БИЉЕМ: Савршен залогај за сваки дан

ФОТО: Novosti

Ово једноставно јело спаја најбоље од свега — хрскавост, топљиви сир и освежавајућу арому зачина. Печени кромпир са сиром и мирисним биљем је прави избор било да га послужите као прилог уз ручак, или као укусну, заситну ужину уз омиљени сос.

Састојци:

  • 1 кг кромпира (пожељно младог или средње величине)
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица сушеног тимијана
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 кашичица гранулираног белог лука
  • со и свеже млевени бибер по укусу
  • 100 гр сира (моцарела, гауда или чедар)
  • свеж першун за посипање

Припрема:

Добро оперите кромпир и исеците га на кришке. Ако је млад, није потребно љуштење. У већој посуди помешајте маслиново уље, тимијан, оригано, бели лук, со и бибер. Додајте кромпир и добро га премажите смесом да свака кришка буде обложена. Поређајте кромпир у једном слоју на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 35–40 минута, док не постане златан и хрскав. Када је кромпир готов, поспите га ренданим сиром и вратите у рерну на још 5 минута — тек толико да се сир лепо отопи и формира златну корицу. Послужите топло, посуто свежим першуном.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)