НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца

Новости онлине

01. 02. 2023. у 21:00

КРИЛЦА на жару су многима омиљено јело, јер се једу у сласт - прстима.

НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца

Фото: А. М.

Највећа предност овог ручка је што када се крилца и кромпир ставе у рерну, па домаћица има времена да ради нешто друго. Можда су крилца печена на роштиљу укуснија, али печењем у рерни се боље контролише да не изгоре.

Печена крилца - састојци:

8 крилца за две особе
4 кромпира
црвена паприка
со, бибер
уље

Фото: А. М.

 

Печена крилца - припрема:

Крилца се очисте и исеку на пола, односно одвоје батачићи од крилца. Ставе се у дубљу чинију и зачине по жељи: со, бибер, млевени оригано и црвена паприка, због лепше боје. На крају се намажу уљем. Било би добро да крилца остану покривена у фрижидеру током ноћи, али довољно је и два сата.

Пред печење се крилца изваде из фрижидера и наређају у плех који се претходно обложи папиром за печење. Крилцима могу да се додају и исечени кромпири, јер се тако добија прилог, односно комплетан ручак.

Фото: А. М.

 

Плех се убаци у рерну угрејану на најјаче (рецимо 240 степени), а онда се температура спусти на 220 степени. Пеку се сат времена уз проверавање да случајно не загоре, јер свака рерна пече другачије. Уз крилца је довољно направити свежу салату и ручак је готов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду