НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца
КРИЛЦА на жару су многима омиљено јело, јер се једу у сласт - прстима.
Највећа предност овог ручка је што када се крилца и кромпир ставе у рерну, па домаћица има времена да ради нешто друго. Можда су крилца печена на роштиљу укуснија, али печењем у рерни се боље контролише да не изгоре.
Печена крилца - састојци:
8 крилца за две особе
4 кромпира
црвена паприка
со, бибер
уље
Печена крилца - припрема:
Крилца се очисте и исеку на пола, односно одвоје батачићи од крилца. Ставе се у дубљу чинију и зачине по жељи: со, бибер, млевени оригано и црвена паприка, због лепше боје. На крају се намажу уљем. Било би добро да крилца остану покривена у фрижидеру током ноћи, али довољно је и два сата.
Пред печење се крилца изваде из фрижидера и наређају у плех који се претходно обложи папиром за печење. Крилцима могу да се додају и исечени кромпири, јер се тако добија прилог, односно комплетан ручак.
Плех се убаци у рерну угрејану на најјаче (рецимо 240 степени), а онда се температура спусти на 220 степени. Пеку се сат времена уз проверавање да случајно не загоре, јер свака рерна пече другачије. Уз крилца је довољно направити свежу салату и ручак је готов.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЋУРЕЋЕ ШНИЦЛЕ У СОЈА СОСУ: Сочан и укусан недељни ручак! (РЕЦЕПТ)
22. 01. 2023. у 12:24
КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута
13. 01. 2023. у 12:23
ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ КРОКЕТИ: Због овог састојка месо неће бити суво и жилаво
30. 01. 2023. у 19:32
КАКО СЕ СПРЕМА ЗЕЧЕТИНА: Зец или кунић из пећнице под фолијом (РЕЦЕПТ)
13. 01. 2023. у 12:20
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)