ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)
ДАНАС спремамо рибљу чорбу и пасуљ
Рибља чорба - Састојци:
1 већа шаргарепа
1 већа главица лука
1 црвена свежа паприка
месо од скуване главе шарана
1 ољуштен свеж парадајз или из флаше
400 гр сома смрзнутог
1 кашичица црвене млевене паприке
мало белог вина
мало бибера
соли, першунов лист
уље, ловоров лист
Рибља чорба - Припрема:
Шаргарепу изрендати, а лук што ситније исећи као и корен целера. Сипати мало уља, па динстати. Додати сецкану паприку, па укупно динстати око 20 мин.
Додати рибу, црвену паприку малу шољицу белог вина и динстати мало, а затим додати воду да огрезне. Пред крај додати ољуштен парадајз и кувати још пар минута. Водити рачуна да се риба не раскува. Посолити, побиберити и додати сецкан першун. Ко воли може додати два чена белог лука.
Посни пасуљ - Састојци:
400-500 г пасуља крупног
1 већа главица црног лука
1 кашика маслиновог уља
ловоров лист
бибер у зрну и млевен
30 мл уља
3 чена белог лука
1 равна кашика брашна
1 кашичица мл. црвене паприке
со
Посни пасуљ - Припрема:
400-500 г пасуља тетовца добро опрати, налити мало воде, па га кувати пет минута и оцедити воду и испрати. Налити воду, додати на кругове исечену једну већу шаргарепу и већу главицу лука ситно исецкану.
Убацити већу кашики маслиновог уља, мало зрна бибера и пар листова ловоровог листа. Кувати око сат времена.
У тигањ исецкати три чена белог лука и кашику брашна, додати 30 мл уља и пржити да лук добије крем боју. Додати једну кашичицу паприке мл. црвене и сипати у пасуљ. Посолити, побиберити и повадити ловоров лист. По жељи може першунов лист.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХАМБУРГЕР ЗА ВЕЧЕРУ? Може! Посебно када је преукусан и - здрав! (РЕЦЕПТ)
03. 04. 2023. у 18:00
СПЕЦИЈАЛИТЕТ ДАНА: Тестенина са млевеним месом и ручак је спреман за 10 минута (ФОТО)
30. 03. 2023. у 09:00
ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем
23. 03. 2023. у 17:23
ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)
04. 03. 2023. у 18:00
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)