ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

15. 05. 2023. у 13:00

ДАНАС спремамо рибљу чорбу и пасуљ

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Рибља чорба - Састојци:

1 већа шаргарепа

1/2 корена целера
1 већа главица лука
1 црвена свежа паприка
месо од скуване главе шарана
1 ољуштен свеж парадајз или из флаше
400 гр сома смрзнутог
1 кашичица црвене млевене паприке
мало белог вина
мало бибера
соли, першунов лист
уље, ловоров лист

Рибља чорба - Припрема:

Шаргарепу изрендати, а лук што ситније исећи као и корен целера. Сипати мало уља, па динстати. Додати сецкану паприку, па укупно динстати око 20 мин.

Foto: Bakina kuhinja

 

Додати рибу, црвену паприку малу шољицу белог вина и динстати мало, а затим додати воду да огрезне. Пред крај додати ољуштен парадајз и кувати још пар минута. Водити рачуна да се риба не раскува. Посолити, побиберити и додати сецкан першун. Ко воли може додати два чена белог лука.

Посни пасуљ - Састојци:

400-500 г пасуља крупног

1 већа главица црног лука 
1 кашика маслиновог уља
ловоров лист
бибер у зрну и млевен
30 мл уља
3 чена белог лука
1 равна кашика брашна
1 кашичица мл. црвене паприке
со

Посни пасуљ - Припрема:

400-500 г пасуља тетовца добро опрати, налити мало воде, па га кувати пет минута и оцедити воду и испрати. Налити воду, додати на кругове исечену једну већу шаргарепу и већу главицу лука ситно исецкану.

Убацити већу кашики маслиновог уља, мало зрна бибера и пар листова ловоровог листа. Кувати око сат времена.

Foto: Bakina kuhinja

 

У тигањ исецкати три чена белог лука и кашику брашна, додати 30 мл уља и пржити да лук добије крем боју. Додати једну кашичицу паприке мл. црвене и сипати у пасуљ. Посолити, побиберити и повадити ловоров лист. По жељи може першунов лист.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) ОЛУЈА ОПУСТОШИЛА ЦРНУ ГОРУ, САДА ИДЕ КА СРБИЈИ: Прва на удару ова два града, ево како ће се кретати невреме (ФОТО)

(МАПА) ОЛУЈА ОПУСТОШИЛА ЦРНУ ГОРУ, САДА ИДЕ КА СРБИЈИ: Прва на удару ова два града, ево како ће се кретати невреме (ФОТО)

СНАЖНО невреме синоћ је погодило Србију. Олуја је прво опустошила Словенију и Хрватску, а онда стигла и у нашу земљу. Тренутно ново невреме погодило је Црну Гору, а слике са друштвених мрежа сведоче о јачини олује која је носила све пред собом. Судећи по радарским снимцима са сајта "Време и радар", управо та олуја стићи ће у Србију у наредним сатима.

02. 07. 2024. у 13:00

Коментари (0)

ТАЈНА ЈЕ ОТКРИВЕНА! Ево како се Новак Ђоковић невероватно брзо вратио на терен после операције колена