ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)

15. 05. 2023. у 13:00

ДАНАС спремамо рибљу чорбу и пасуљ

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Рибља чорба - Састојци:

1 већа шаргарепа

1/2 корена целера
1 већа главица лука
1 црвена свежа паприка
месо од скуване главе шарана
1 ољуштен свеж парадајз или из флаше
400 гр сома смрзнутог
1 кашичица црвене млевене паприке
мало белог вина
мало бибера
соли, першунов лист
уље, ловоров лист

Рибља чорба - Припрема:

Шаргарепу изрендати, а лук што ситније исећи као и корен целера. Сипати мало уља, па динстати. Додати сецкану паприку, па укупно динстати око 20 мин.

Foto: Bakina kuhinja

 

Додати рибу, црвену паприку малу шољицу белог вина и динстати мало, а затим додати воду да огрезне. Пред крај додати ољуштен парадајз и кувати још пар минута. Водити рачуна да се риба не раскува. Посолити, побиберити и додати сецкан першун. Ко воли може додати два чена белог лука.

Посни пасуљ - Састојци:

400-500 г пасуља крупног
1 већа главица црног лука 
1 кашика маслиновог уља
ловоров лист
бибер у зрну и млевен
30 мл уља
3 чена белог лука
1 равна кашика брашна
1 кашичица мл. црвене паприке
со

Посни пасуљ - Припрема:

400-500 г пасуља тетовца добро опрати, налити мало воде, па га кувати пет минута и оцедити воду и испрати. Налити воду, додати на кругове исечену једну већу шаргарепу и већу главицу лука ситно исецкану.

Убацити већу кашики маслиновог уља, мало зрна бибера и пар листова ловоровог листа. Кувати око сат времена.

Foto: Bakina kuhinja

 

У тигањ исецкати три чена белог лука и кашику брашна, додати 30 мл уља и пржити да лук добије крем боју. Додати једну кашичицу паприке мл. црвене и сипати у пасуљ. Посолити, побиберити и повадити ловоров лист. По жељи може першунов лист.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: То у Београду није могао видети

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"

БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.

22. 02. 2025. у 12:26

Коментари (0)

МОРАЈУ ДА ПРИЧАЈУ СРПСКИ! ЈА МОГУ ДА ПОБЕГНЕМ, АЛИ НАТАЛИЈА... Никола Јокић о жени, деци, приватном животу