ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)

Novosti online

04. 03. 2023. у 18:00

УКОЛИКО већ имате њоке - користите њих за рецепт.

ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)

Foto: A. M.

Сви воле италијанска јела, а сви заборављају да укусно тесто има и наша, средњеевропска кухиња.

Шуфнудле су попут дугуљастих кнедлица. Праве се исто као њоке - од брашна, кромпира и јајета, али мало тврђе. У Банату их зову "чикови" и једу их кад не знају шта би могли за вечеру.

Шуфнудле са жалфијом на бутеру - Састојци:

1 јаје

1 кромпир
100 грама брашна
шака свеже жалфије
коцка бутера

Шуфнудле са жалфијом на бутеру - Припрема:

Шуфнудле сада могу да се купе у супермаркетима, али ако не можете да их нађете умесите их од  брашна, испасираног куваног кромпира и јајета. Шуфнудле треба да буду тврђе од њока, па додајте брашно док то не постигнете. Обликујте их као њоке, али нека буду шпицасте на крајевима.

Foto: A. M.

 

У тигањ загрејте бутер и убаците шаку свеже жачфије, а ако су листови велики поцепајте их на пола. Додајте шуфнудле и пржите их на бутеру док не промене боју. Мешајте док се прже да би добије боју са сваке стране.

Шуфнудле, на крају, поспите наренданим сиром или млевеним орасима.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА: Ово је Новак Ђоковић доживео у Риму