ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ: Сочна и укусна варијанта за брз ручак! (ВИДЕО)

Магазин Новости

05. 07. 2023. у 16:03

КЛАСИЧНА комбинација укуса пилетине и сира, уз поврће, за целу породицу

ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ: Сочна и укусна варијанта за брз ручак! (ВИДЕО)

Foto: Youtube printscreen/ Brzo jednostavno i ukusno

ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ - састојци: 

600г пилећих прса

150 г грчког јогурта
2 кромпира
1 млади лук
5 печурки
1/4 шоље маслиновог уља
со, црни бибер, млевена паприка
1 кашичица сенфа, 2 рендана каранфилића, бели лук
мало моцареле или чедар сира 

ПИЛЕТИНА ИЗ РЕРНЕ - припрема: 

1) Направите косе резове преко сваког парчета пилећег меса, у једну страну, а затим у другу страну.

2) У једну посуду сипајте грчки јогурт, маслиново уље, со, бибер, паприку, нарендани бели лук, сенф - добро промешајте, да се све сједини.

3) Уваљајте месо у смесу, прекријте фолијом и оставите у фрижидеру да одстоји сат времена.

4) Насецкајте кромпир, млади лук и печурке и тим редоследом их поређајте у плеху. Преко ставите пилетину. Сав сос који остане, прелијте преко свега.

5) Пеците у рерни на 180 степени, 45-60 минута. Извадите из рерне, нарендајте сир преко и вратите на кратко у рерну, да се отопи сир.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ТРАМП САОПШТИО УДАРНУ ВЕСТ: Договарам се са Путином