ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
Сочан изнутра, хрскав споља, а није пржен у дубоком уљу.
Потребно:
- 1 кг смрзнутог ослића
- 120 мл уља
- 1,5 кашичица соли
- 1 кашичица вегете
- 100 г пшеничног брашна
- 1 кашика алеве паприке
- 1/2 кашичице љуте алеве паприке
- 1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)
Припрема:
Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја. У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки. На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно). Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех. Рибе мало попрскати уљем (око 20мл). Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°C 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и "мигови"
МИКОЛ Олешчук, командант Ратног ваздухопловства Украјине, на Телеграму је изнео податке о руском нападу
27. 06. 2024. у 09:15 >> 09:17
ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: "Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро"
СУДБИНА некада уме да се поигра са нама и доведе нас пред невероватна искушења. Некада морамо да донесемо важне одлуке које могу да нам промене ток судбине.
28. 06. 2024. у 20:02
Коментари (1)