ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ ТИГАЊА НА ЈАПАНСКИ НАЧИН: Праве се очас посла, а важе за невиђен специјалитет

Новости онлајн

03. 09. 2023. у 12:00

НЕКИ кувари пре пуњења месом, паприке поспу брашном како би смеса остала на месту...

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ ИЗ ТИГАЊА НА ЈАПАНСКИ НАЧИН: Праве се очас посла, а важе за невиђен специјалитет

Foto: Jutjub/Printskrin/JapaneseCooking101

Лето мирише на море, сунце – и пуњене паприке!

А како вам не би досадиле најбоље је завирити у туђи лонац. Јапанци своје пуњене паприке зову "пиман никузуме", пуне их млевеним месом и пеку у тигању. Понекад их послужују и с јепљивим слатко киселим сосом како би биле још сочније.

Паприке које се користе у Јапану зову се пиман. Ради се о малим и нешто тањим паприкама, од бабура на које смо навикли, али без обзира на врсту коју користите биће јако укусне. Неки кувари пре пуњења месом паприке поспу брашном како би смеса остала на месту.

Погледајте рецепт с другог краја света и како се праве пуњене паприке на јапански начин:

Састојци:

 
  • 4-9 мањих паприка
  • 300 г млевеног меса
  • 1 мала главица лука
  • 1/4 шоље презла
  • 1 јаје
  • со, бибер

Сос:

  • 2 кашике кечапа
  • 2 кашике Ворчестер соса

Припрема:

Помешајте састојке за сос и ставите га на страну. Ситно исецкајте лук.

Ставите јаје, презлу и млевено месо у посуду, зачините па добро умешајте смесу и умешајте ситно исецкани лук.

Паприке преполовите по дужини и очистите па напуните смесом. Загрејте мало уља у тигању и сложите паприке с смесом према доле. Поклопите и пржите паприке три, четири минута.

Окрените паприке па наставите да их пржите око три, четири минута. Премажите смесу сосом.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Студенти блокадери траже да се пусте терористи