РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако
Италијанска јела су у Србији омиљена, а да ли сте пробали укусни аранчини?

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recipe30
Потребно:
- Пола килограма пиринча
- 3 главице црног лука
- 2 шаргарепе
- 3 штапића целера
- 3 чена белог лука
- 300 грама млевеног меса по избору
- 150 мл концентрата парадајза
- моцарела
- уље,
- вода
- со и бибер
- босиљак
- презла
- 3 јаја
Припрема:
Упоредо правите два фила: пиринач и фил са месом. Црвени фил од меса правите као за шпагете болоњезе: издинстате лук, изренданде шаргарепу, исецкате целер и све пропржите. Додате месо, зачине и парадајз сос и оставите да се лепо укрчка добро.
За то време у посебну шерпу ставите мало уља и пропржите мало црног лука. Затим додајте зачине и налијте око литар воде. Додајте опран пиринач и пустите да се лагано кува. Мешајте овремено.
Када су оба фила готова, спремате аранчине. Спремате их тако што на руку ставите мало пиринча, а потом мало фила од меса и пар коцкица моцареле. Уваљате све у лоптицу, а потом ту лоптицу у јаја, па у презле и пржите у дубоком уљу.
Оставите аранчине на папирни убрус да се оцеде, а потом их послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РУЧАК КАДА СУ ВРУЋИНЕ: Спрема се за 15 минута, а килограми само нестају
04. 09. 2023. у 12:02

САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром
15. 08. 2023. у 23:30

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)