РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако

Novosti online

06. 09. 2023. у 08:00

Италијанска јела су у Србији омиљена, а да ли сте пробали укусни аранчини?

РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recipe30

Потребно:

  • Пола килограма пиринча
  • 3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 3 штапића целера
  • 3 чена белог лука
  • 300 грама млевеног меса по избору
  • 150 мл концентрата парадајза
  • моцарела
  • уље,
  • вода
  • со и бибер
  • босиљак
  • презла
  • 3 јаја

Припрема:

Упоредо правите два фила: пиринач и фил са месом. Црвени фил од меса правите као за шпагете болоњезе: издинстате лук, изренданде шаргарепу, исецкате целер и све пропржите. Додате месо, зачине и парадајз сос и оставите да се лепо укрчка добро.

За то време у посебну шерпу ставите мало уља и пропржите мало црног лука. Затим додајте зачине и налијте око литар воде. Додајте опран пиринач и пустите да се лагано кува. Мешајте овремено.

Када су оба фила готова, спремате аранчине. Спремате их тако што на руку ставите мало пиринча, а потом мало фила од меса и пар коцкица моцареле. Уваљате све у лоптицу, а потом ту лоптицу у јаја, па у презле и пржите у дубоком уљу.

Оставите аранчине на папирни убрус да се оцеде, а потом их послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)