РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако

06. 09. 2023. у 08:00

Италијанска јела су у Србији омиљена, а да ли сте пробали укусни аранчини?

РУЧАК ЗА ДАНАС: Аранчини, старо италијанско јело из срца Сицилије које се не заборавља лако

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recipe30

Потребно:

  • Пола килограма пиринча
  • 3 главице црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 3 штапића целера
  • 3 чена белог лука
  • 300 грама млевеног меса по избору
  • 150 мл концентрата парадајза
  • моцарела
  • уље,
  • вода
  • со и бибер
  • босиљак
  • презла
  • 3 јаја

Припрема:

Упоредо правите два фила: пиринач и фил са месом. Црвени фил од меса правите као за шпагете болоњезе: издинстате лук, изренданде шаргарепу, исецкате целер и све пропржите. Додате месо, зачине и парадајз сос и оставите да се лепо укрчка добро.

За то време у посебну шерпу ставите мало уља и пропржите мало црног лука. Затим додајте зачине и налијте око литар воде. Додајте опран пиринач и пустите да се лагано кува. Мешајте овремено.

Када су оба фила готова, спремате аранчине. Спремате их тако што на руку ставите мало пиринча, а потом мало фила од меса и пар коцкица моцареле. Уваљате све у лоптицу, а потом ту лоптицу у јаја, па у презле и пржите у дубоком уљу.

Оставите аранчине на папирни убрус да се оцеде, а потом их послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице

УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.

14. 02. 2025. у 17:34

ПОРЕКЛО ЂИНЂИЋА: Корени са КиМ - отац пуковник ЈНА, мајка Босанка

ПОРЕКЛО ЂИНЂИЋА: Корени са КиМ - отац пуковник ЈНА, мајка Босанка

ПОРОДИЦИ је било јасно од рођења Зорана Ђинђића да се ради о посебном детету које се разликовало од већине своје генерације и по размишљању и по понашању. Са сестром Горданом Ђинђић Филиповић имао је невероватно близак однос, те упркос бројним обавезама које су дошле са позицијом премијера Србије, увек је имао времена за њихове дуге разговоре.

14. 02. 2025. у 14:20

Коментари (0)

МИНИ ОДМОР У СРБИЈИ: Сретење идеална прилика да се опустите и напуните батерије на бајковитим локацијама (ФОТО)