ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
ПАПРИКАШ по рецепту са Хиландара је неодољиво укусан и идеалан је оброк када год желите да постите, а уз то је и веома здрав.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Jelajelena Petrovic
Српска православна црква и њени верници прослављају Покров Пресвете Богородице, који православци обележавају у среду, четвртак и петак. Зато је за посни паприкаш по рецепту монаха са Хиландара идеалан за вашу данашњу трпезу. Толико је укусан да нећете ни приметити да нема меса, а спрема се веома брзо и једноставно.
Састојци:
1/2 кг кромпира,
1/2 кг црног лука,
2 шаргарепе,
4 меснате паприке,
1 веза першуна,
2 кашике сувог зачина,
2 кашике брашна,
млевена паприка, со.
Припрема:
Кромпире ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезну и ставити исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутити у мало воде и умешати у јело.
Додати зачин и со по укусу, па склонити са шпорета и додати везу ситно сецканог першуна.
(Стил)

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

НЕМАЧКА ВОЈСКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ: "Морало би да се рачуна са 500 до 600 мртвих на дан"
НОВЕ тензије у Европи и растућа руска претња, Путинов рат против Украјине - о чему немачки медији свакодневно извештавају - утичу на многа подручја.
07. 09. 2025. у 20:17
Коментари (0)