ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом

Татјана Марковић

11. 10. 2023. у 12:00

ПАПРИКАШ по рецепту са Хиландара је неодољиво укусан и идеалан је оброк када год желите да постите, а уз то је и веома здрав.

ПОСНИ ПАПРИКАШ БЕЗ УЉА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА ХИЛАНДАРА: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Jelajelena Petrovic

Српска православна црква и њени верници прослављају Покров Пресвете Богородице, који православци обележавају у среду, четвртак и петак. Зато је за посни паприкаш по рецепту монаха са Хиландара идеалан за вашу данашњу трпезу. Толико је укусан да нећете ни приметити да нема меса, а спрема се веома брзо и једноставно.

Састојци:

1/2 кг кромпира,
1/2 кг црног лука,
2 шаргарепе,
4 меснате паприке,
1 веза першуна,
2 кашике сувог зачина,
2 кашике брашна,
млевена паприка, со.

Припрема:

Кромпире ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезну и ставити исецкани црни лук, шаргарепу, паприке и све скувати. Брашно и млевену паприку размутити у мало воде и умешати у јело.

Додати зачин и со по укусу, па склонити са шпорета и додати везу ситно сецканог першуна.

(Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama