БРИОНСКИ КРОМПИР СА ЋУФТАМА НА ЈОВАНКИН НАЧИН: Јело које је Тито обожавао и на које нико неће остати равнодушан (ФОТО)

Татјана Марковић

14. 11. 2023. у 12:00

ЈОВАНКА Броз је кромпир ћуфте припремала Титу док су проводили време на Брионима. Овај рецепт је научила од своје мајке.

БРИОНСКИ КРОМПИР СА ЋУФТАМА НА ЈОВАНКИН НАЧИН: Јело које је Тито обожавао и на које нико неће остати равнодушан (ФОТО)

Фото: Принтскрин Јутјуб/Deda Miletova Kuhinja

Једном када пробате ово јело сигурно ћете га правити поново. Укус је фантастичан, а припрема није захтевна ни за почетнике.

Састојци:

1 кг кромпира
500 г млевеног меса
2 јајета
150 г сланинице
250 г ренданог качкаваља
50 г маслаца
50 мл уља
Оригано, бибер, вегета…
500 мл парадајз соса

Фото: Принтскрин Јутјуб/Deda Miletova Kuhinja

Припрема:

Ставити кромпир да се кува, а за то време припремити ћуфте. Исецкати ситно црни лук па додати у млевено месо, а затим додати и сецкани бели лук. Ситно сецкану сланиницу помешати са смесом, а онда додати и јаја уз зачине. Добро промешати смесу и оставити да одстоји неких 30 минута.

У посебну чинију сипати парадајз пире (сос), уље и кашичицу оригана па промешати. Скуван кромпир процедити и изгњечити уз маргрин, као када се припрема пире. У ту смесу додати рендани качкаваљ па поново промешати. Изручити кромпир у чинији за печење и лепо равномерно распоредити. Прелити га смесом са парадајзом.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Deda Miletova Kuhinja

Ћуфте поређати преко смесе од кромпира. Пећи на 180 степени око тридесетак минута. Додати качкаваљ преко ћуфтица па вратити да се допече још десетак минута.

(Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља