НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће

Novosti online

08. 01. 2024. у 16:00

ЗА Божић је традиција да се за ручак једе прасетина. Најлепшу прасетину у рерни направите лако код куће.

НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће

Фото Shutterstock

Више не морате да наручујете раније из печењаре, па да месо буде хладно. Направите код куће сочно печење са хрскавом корицом и то од састојака који могу да се пронађу свуда. Пиво даје специфичан укус, али и лепу боју. Пече се мало дуже, али зато ћете направити месо које је толико укусно да никада више нећете пожелети куповно.

Потребно:

* 10 кг прасетине
* 250 г соли
* 410 мл пива
* 180 г масти
* 310 мл вода

Припрема:

Месо добро оперите и осушите. Затим га богато посолите и покријте провидном фолијом, па оставите да стоји у фрижидеру преко ноћи. Маст истопите, а затим премажите плех, као и месо. Ставите у плех, па сипајте воду. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 2,5 сата. Пеците сат и по времена у цугу, па окрените месо, а када окренете прелијте пивом. Након следећих пола сата поново окрените месо и опет прелијте пивом. Затим извадите месо из рерне и проспите вишак течности. Онда вратите да се пече још пола сата, а ако желите још хрскавију кожицу пеците још 10-15 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово