5 ЦАКА ЗА СПРЕМАЊЕ НАЈУКУСНИЈЕ РИБЕ: Уз овај трика не распада се током пржења, не упија много, а топи се у устима

Novosti online

06. 01. 2024. у 07:00

ТРПЕЗА за Бадње вече не може да се замисли без укусне рибе, зато одушевите укућане и приремите је на најбољи начин до сада и то врло једноставно уз савете које смо издвојили за вас.

5 ЦАКА ЗА СПРЕМАЊЕ НАЈУКУСНИЈЕ РИБЕ: Уз овај трика не распада се током пржења, не упија много, а топи се у устима

Фото Shutterstock

Како се правило пржи?

Ситна риба се пржи цела и на јакој ватри, а крупна се чисти, сече на комаде и пржи се на слабијој ватри, како би топлотна обрада могла да буде равномерна.

Комади за пржење се косо секу, под углом од отприлике 45 степени, није добро да буду дебљи од 3 центиметра.

Постоје различите врсте поховања, веома популарно је поховање са јајетом, пивом и са презлама.

Риба ће бити још укуснија и крхка, ако се добро посоли и потопи у свеже млеко 20-25 минута пре пржења. А потом се осуши и ставља у тигањ.

Маринирање рибе

Неке домаћице маринирају рибу пре пржења. Ово се ради тако што се комади заливају лимуновим соком, с мало уља, першуна, исецканим луком, црним бибером и остављају се у том преливу у фрижидеру на сат времена. Када се извади из маринаде, риба се суши, похује се и пржи се.

Врло битан је и избор посуђа и одабир масноће

Риба се најбоље пржи у тигању са дебелим дном, с обзиром на то да се он загрева равномерно и не постоји опасност да неки комади прегоре. Масноћа за пржење најчешће је сунцокретово уље, с обзиром на то да оно нема мирис и риба чува мирис маринаде или поховања. Приликом пржења комади се окрећу само једном лопатицом.

Фото Shutterstock

4 важна савета за припремање најукусније рибе:

• Да би се уклонио јак мирис приликом печења рибе, у тигањ се ставља један кромпир, огуљен и исецкан на кришкице.

• Да се риба не би распала приликом пржења, пре тога је оставите на 30 минута у води, помешаној са сирћетом у једнаким количинама.

• Приликом пржења комади рибе се неће деформисати уколико претходно по њима направите разрезе.

• Када припремате речну рибу која се осећа на блато, потребно је да у воду или уље додате мало ароматичног биља и зачина.

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)

Од разбибриге до педесет милиона и куће на мору: Увек сам мислила да су те карте намештене