НАТОПЉЕНО ФИНИМ САФТОМ И ПОСУТО ОСВЕЖАВАЈУЋИМ ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Пилеће бело месо у кремастом сосу
ПИЛЕЋЕ бело месо у кремастом сосу можете додатно да зачините пестом који ће да му дода укус лета.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 1 кашика маслиновог уља
* 4 комада пилец́их прса без костију и без коже
* 200 г чери парадајза
* 3 кашике песта
* 3 кашике киселе павлаке
* свеж босиљак, ако га имате
Рецепт за пилеће бело месо у кремастом сосу:
Корак 1:
Загрејте уље
За пилеће бело месо у кремастом сосу прво припремите све састојке. У тигању загрејте уље.
Корак 2:
Пржите пилетину
Додајте пилетину и пржите док не поприми мало боје. Окрените пилетину и пеците са друге стране. Наставите да печете 12-15 минута . Све зачините са мало соли и бибера.
Направите сос
Преполовите чери парадајз и баците га у шерпу, мешајуц́и их неколико минута док не почну да мекшају. Смањите ватру и умешајте песто и киселу павлаку, док не добијете сос. Поспите са неколико листиц́а босиљка, па послужите уз пиринач и салату. Уживајте у пилећем белом месу у кремастом сосу!
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо

ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13

СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци
07. 02. 2024. у 14:00

"НЕЋУ МОЋИ ДА ПРИСУСТВУЈЕМ ДОГАЂАЈИМА" Држава ЕУ забранила Фицу прелет до Москве, траже се алтернативне руте
СЛОВАЧКИ премијер Роберт Фицо је известио да Естонија није дозволила словачком авиону за Русију да прелети преко њене територије и да се тражи алтернативни пут.
07. 05. 2025. у 21:01

"ТО ЈЕ СКАНДАЛ!" Орбан жестоко ударио на Урсулу фон дер Лајен због Украјине
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан оштро је критиковао председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен на друштвеним мрежама због позива Украјини да убрза приступање Европској унији.
07. 05. 2025. у 15:26

"САЗНАО САМ ЗА ЊЕНЕ АВАНТУРЕ" Кемиш у отвореном писму о разводу: "Почетком децембра иселио сам се из заједничког стана"
"ОВИМ сам желео да окончам један ружан период у мом животу..."
09. 05. 2025. у 11:18
Коментари (0)