ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Novosti online

16. 02. 2024. у 08:28

ОМИЉЕНИ комад пилетине овог пута спремите на мало другачији начин и брзо ћете заволети непоновљив укус батака.

ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилећи батаци, 8 комада

* шећер, 100 г
* пилећи бујон, 300 мл
* сусам, 30 г
* маслиново уље, по потреби
* со по укусу
* бибер, по укусу
* рузмарин, по жељи

Припрема:

Батаке оперите, осушите их папирним убрусом, посолите и побиберите. У дубљој шерпи загрејте маслиново уље, те равномерно пропржите батаке. Склоните их и оставите да се прохладе. Поново вратите у шерпу, по жељи додајте гранчицу рузмарина, те наставите с динстањем на тихој ватри још 15 минута. Додајте бујон и кувајте 20 минута на слабијој ватри. Кад бујон уври, посипајте батаке шећером и окрећите их док се не карамелизују. Кад батаци сасвим омекшају поспите сусамом који сте претходно мало пропекли у сувом тигању.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

НОВИ СНИМАК ИЗ АРЕНЕ: Ево шта се десило када су се у ходнику срели Нанели и Лазаревић (ВИДЕО)