ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Novosti online

16. 02. 2024. у 08:28

ОМИЉЕНИ комад пилетине овог пута спремите на мало другачији начин и брзо ћете заволети непоновљив укус батака.

ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилећи батаци, 8 комада
* шећер, 100 г
* пилећи бујон, 300 мл
* сусам, 30 г
* маслиново уље, по потреби
* со по укусу
* бибер, по укусу
* рузмарин, по жељи

Припрема:

Батаке оперите, осушите их папирним убрусом, посолите и побиберите. У дубљој шерпи загрејте маслиново уље, те равномерно пропржите батаке. Склоните их и оставите да се прохладе. Поново вратите у шерпу, по жељи додајте гранчицу рузмарина, те наставите с динстањем на тихој ватри још 15 минута. Додајте бујон и кувајте 20 минута на слабијој ватри. Кад бујон уври, посипајте батаке шећером и окрећите их док се не карамелизују. Кад батаци сасвим омекшају поспите сусамом који сте претходно мало пропекли у сувом тигању.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда